Wednesday, May 22, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaU čemu je tajna večne mladosti?

U čemu je tajna večne mladosti?

Opterećena si znakovima starenja na svom licu i telu? Rešenje se ne krije u skupocenim antiejdž kremama i tretmanima: ovih pet saveta pomoći će ti da se osećaš i da izgledaš mlađe, tvrde naučna istraživanja.
1. Ti imaš kontrolu. Ne povezuj starost sa nemoći i oslanjanjem na druge, već pokušaj da preuzmeš kontrolu nad svojim životom. Ne dozvoli da te drugi služe ili da donose odluke umesto tebe.
2. Održavaj mentalnu aktivnost. Zainteresuj se za svet oko sebe jer je to dobro za tebe. Saznajte šta se događa u tvom gradu, počni da pišeš blog ili dnevnik, postavi sebi neke nove ciljeve i hobije i pokušaj da ostaneš u kontaktu sa prijateljima i porodicom.
3. Budite dete u duši. Istraživanja pokazuju da oni koji provode vreme s decom i mlađim ljudima, ostaju mladi.
4. Ostanite fizički aktivna. Održavanje fizičke snage ima mnoge povoljnih uticaja na organizam i zato se obavezno uključi u neki vid rekreacije.
5. Potrudi se. Način na koji izgledaš, češće nego što misliš, utiče i na to kako se osećaš. Jedno istraživanje je merilo krvni pritisak žena pre i posle farbanja kose. Žene koje su smatrale da ih je nova boja pomladila imale su znatno niži krvni pritisak.
 
Izvor: Joy

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!