Monday, December 4, 2023
HomeGreenUblažite stres od kraja godišnjeg odmora

Ublažite stres od kraja godišnjeg odmora

Završetak godišnjeg odmora i povratak na posao ne moraju biti stresni ni depresivni. Uz par malih trikova olakšajte sebi povratak u kolotečinu.
Stručnjaci za ljudske resurse tvrde da je za svaku zaposlenu osobu, povratak u radno okruženje nakon odmora izvor velikog stresa. Tokom letovanja, opuštamo se i zaboravljamo na svakodnevne obaveze, pa nam dnevna rutina nakon povratka predstavlja veći napor nego obično. Prvog radnog dana osećamo se umorno i potišteno, kao da se i nismo odmarali nekoliko dana.
Kako biste ovo izbegli, pripremite se unapred u mislima za povratak na posao. Ako putujete, ostavite sebi bar jedan dan između povratka kući i odlaska na posao, kako biste se lakše vratili u prirodni ritam. Nekoliko dana pre povratka u radnu sredinu, obnovite kontakte sa kolegama i raspitajte se o onome što je novo na poslu.
Takođe, povratak će biti bezbolniji ako za prvi radni dan izaberete četvrtak ili petak a ne ponedeljak, jer ćete tako znati da vas uskoro očekuje vikend. Nemojte zaboraviti da pre povratka na posao popijete kafu u omiljenom kafiću, odete na trening ili izađete sa prijateljima. Uz ova sitna zadovoljstva i novi radni dan će vam lakše pasti.
 
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!