Saturday, June 15, 2024
HomeBlueUltimativni čitač kartica

Ultimativni čitač kartica

Čitači memorijskih kartica nisu nikakva novina, šta više ima ih u raznim dezenima i oblicima bukvalno gde god se okrenete. Međutim, čitači koji rade po USB 3.0 protokolu jesu retki i za sada postoji svega nekoliko, a jedan od njih je USB 3.0 Media Reader koji potpisuje kompanija Kingston.

Kao što možete videti sa priložene fotografije USB 3.0 Media Reader je moderno dizajniran čitač kartica, koji se zapravo sastoji iz 4 manja čitača (CompactFlash, Secure Digital, microSD i Memory Stick/M2) integrisana u jednu celinu. Preko njih su podržani apsolutno svi formati memorijskih kartica, tako da ste kupovinom USB 3.0 Media Reader rešili sve glavobolje. Napravljen je od kvalitetne plastike i veoma je lagan, pa ga u džepu nećete ni osetiti, a uz sve to je i više nego jednostavan za održavanje.
Kao što smo napomenuli ovaj čitač je baziran na USB 3.0 kontroleru, tako da možete očekivati velike brzine transfera podataka, tj. one propisane ovim protokolom. Mi smo na par testova sa određenim HC memorijama uspeli da dostignemo limite, ali to su zaista bili posebni primerci koji se retko nalaze na tržištu.
Ono što treba naglasti jeste da ovaj čitač bez problema radi i sa USB 2.0 standardom, ali u tom slučaju ne očekujte neke spektakularne brzinske rezultate. Sa druge strane cena mu je više nego povoljna za ono što nudi, što je razlog više fa vam ga toplo preporučujemo.
Cena (sa PDV-om): 2.441,00 dinara
Kontakt: Kingston, www.kingston.com/europe

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!