Thursday, June 13, 2024
HomeBlueUltimativno po HyperX-u

Ultimativno po HyperX-u

Diskovi bazirani na fleš čipovima u narodu poznati kao SSD diskovi iz dana u dan su sve traženija roba, a razlog za to je svakako naglo obaranje cena memorijskih čipova i sve oštrija konkurencija na tržištu. Kingston kao vodeći proizvođač u ovoj oblasti bukvalno na mesečnom nivou osvežava svoju ponudu novim modelima, a nedavno je otišao korak dalje lansirajući HyperX porodicu SSD-ova koja treba da omogući i do 70% bolje performanse u odnosu na standardna rešenja.

Kingston HyperX SSD familija trenutno broji dva modela koja se fizički potpuno identična, međutim kapaciteti su im različiti. Jedan dolazi u verziji sa 128GB NAND fleš memoriji, dok drugi nudi duplo veći skladišni prostor. Kao što možete videti sa priložene fotografije drajv prati crte popularne HyperX gejkmerske linije DDR3 memorijanaglašavajući jasno svoju moć i prestiž. Pored ultra brzih NAND čipova koje koristi ova porodica SSD-ova posebnim je čini i SandForce SF-2281 kontroler zahvaljujući kom su na testovima postignute neverovatne brzine transfera podataka: 525MB/s – čitanje i 480MB/s – upis. Na osnovu ovoga nije teško zaključiti da su HyperX SSD-ovi namenjeni entuzijastima i gejmerima, kojima je potreban brz odziv sektora i uopšte brz rad pod OS-om. Pored toga ovi diskovi su pogodni za ljude koji se bave obradom multimedijalnih fajlova, kao i montažerima i grafičarima.

Svi raspoloživi HyperX SSD modeli se lako montiraju, a možete poručiti i rešenja sa specijalno osmišljenim dodacima za fiksiranje i prenos drajvova sa jedne na drugu lokaciju. Na žalost cene nismo uspeli da saznamo, ali verujemo da neće biti nešto naročito pristupačne obzirom da se radi zaista o posebnim SSD diskovima koje će samo oni najzahtevniji znati da iskoriste na pravi način i ostvare benefite u radu.

Kontakt: Kingston, www.kingston.com/europe

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!