Wednesday, July 17, 2024
HomeBlueTechnolifeUšteda električne energije – Ekonomski isplativo i ekološki ispravno preko solarne elektrane

Ušteda električne energije – Ekonomski isplativo i ekološki ispravno preko solarne elektrane

Šta su solarne elektrane?

Solarne elektrane izgrađuju se i koriste se u svrhu proizvodnje električne energije posredstvom prerade sunčeve energije.

Pošto je sunčeva energija obnovljiva i tako neiscrpan sistem, solarne elektrane predstavljaju potencijal budućnosti i njihova primena već postaje sve više zastupljena.

Top Solar

Želite da smanjite potršnju električne energije, da račun za struju bude značajno manji, da prestanu brige o načinu grejanja tokom zime ili jednostavno želite sigurno i pravo napajanje za vaše preduzeće? U tom slučaju, odgovor na mnoga pitanja dolazi iz “solarnih elektrana”.

 

Solarne elektrane se mogu svrstati u sledeće kategorije, ali ono zavisi od kapaciteta proizvodnje energije:

– krovne solarne elektrane,
– integrisane solarne elektrane,
– autonomne solarne elektrane,
– samostojeće solarne elektrane, kao i druge forme..

Krovne solarne elektrane, izgrađuju se na krovnim površinama stambenih i drugih objekata i namenjene su proizvodnji električne energije čija će se potrošnja obavljati u unutrašnjosti objekta. Integrisane solarne elektrane predstavljaju specifičnu formu solarnih elektrani i njihovi fotonaponski moduli mogu u potpunosti da zamene i da preuzmu ulogu krovnog pokrivača.

  • Samostojeće elektrane na solarnu energiju izgrađuju se najčešće na otvorenim površinama, tačnije  na neiskorišćenim površinama zemljišta.

Solarni sistemi, poput elektrane, mogu da obezbede 15-70% električne energije od sopstvene potrošnje, kada objekat tokom dana ima potrošnju električne energije. Posebno, solarne elektrane su veoma isplativo rešenje za pravna lica, firme.

Isplativost investicije ulaganjem u solarnu elektranu je bolja od ulaganja novca u banku. Ukoliko tokom dana imate potrošnju energije u određenim časovima veću od 3kW, solarna elektrana za sopstvene potrebe može da Vam donese zaista dobre uštede.

solarni paneli

Solarni paneli imaju garantovane performanse rada. Nakon isteka 25+ godina, solarni paneli i dalje zadržavaju preko 80% svojih početnih performansi.

Solarna energija je čovekov pravi izbor za zdravu sadašnjost i budućnost! Uključite se i vi u čiste tokove nove energetske revolucije. Neka vaša firma ili domaćinstvo bude primer ekološki svesno razvijenog sistema i uštedita u porekomernoj potrošnji električne energije.

Ukoliko su Vam potrebne informacije, imate još pitanja ili tražite savet u izgradnji i instalaciji solarnih elektrana, solarnog i mobilnog navodnjavanja posetite sajt TopSolar kompanije za Solarnu energiju koja ima dugogodišnje iskustvo u projektovanji i zgradnji sistema za iskorišćenje solarne energije.

Ukoliko ste zainteresovani za informacije i kalkulaciju za postavljanje solarnog navodnjavanja, kontaktirajte brojeve telefona na sajtu ovde

Za Vaše potrebe kompanija može obračunati isplativost solarne energije, planiranje, projektovanje i realizaciju kompletnog solarnog priključenja.

Veoma aktuelan deo njihove ponude predstavlja oprema za navodnjavanje.
Pomoću solarnih panela i solarne vodene pumpe možete jednostavno i besplatno
navodnjavati vaše kulture i time višestruko povećati prinose.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!