Monday, May 20, 2024
HomeBlueArt ShowVanvremenska saga koja veliča fudbal!

Vanvremenska saga koja veliča fudbal!

Na nedavno održanom 67. Kanskom festivalu premijeru je imao film „FIFA: Ujedinjene strasti“ čiju režiju potpisuje Frederik Oburten. U snimanju epske priče o osnivanju Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija (FIFA), učestvovali su glumci Žerard Depardje, Sem Nil i Tim Rot. FIFA je podržala realizaciju filma, ulažući neverovatnih 16 miliona dolara u njega. Film „FIFA: Ujedinjene strasti“ širom sveta biće prikazan u godini kad FIFA obeležava 110 godina postojanja. Publika širom naše zemlje biće u prilici da uživa u inspirativnoj fudbalskoj sagi već od 19. juna!

Na početku filma „FIFA: Ujedinjene strasti“ u fokusu je grupa strastvenih evropskih buntovnika koja udružuje snage kako bi pokrenula ambiciozan projekat: Međunarodnu federaciju fudbalskih asocijacija (FIFA).
Francuski režiser Frederik Oburten oživljava na velikom platnu inspirativnu sagu o Svetskom prvenstvu i govori o tri požrtvovana čoveka koja su se usudila da je pokrenu. Vođeni ambicijom i vizijom, Žil Rime (Žerard Depardje), Žoao Avelanž (Sem Nil) i Sep Blater (Tim Rot) prevazilaze svoje strahove i sumnje i kreću u borbu protiv svih prepreka i skandala kako bi organizovali Svetski Kup. Svako na svoj način u različitim decenijama, ali sa istim ciljem koji ih vezuje.
Žerard Depardje tumači lik Žila Rimea, čoveka koji je stvorio Svetski Kup i bio predsednik FIFE od 1921. do 1954. godine. Sem Nil igra u filmu sedmog direkotora FIFE, dok Tim Rot tumači „neuništivog“ trenutnog predsednika Sepa Blatera. Blater je već punih 16 godina na čelu FIFE, nakon što je 1998. godine na tom mestu nasledio Brazilca Avelanža.
Film „FIFA: Ujedinjene strasti“  slavi pre svega igru, koja uprkos svemu nije samo svetski poznat sport, već jedinstvo nade, duha i timskog duha.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!