POTREBNO JE
ZA KORU: 5 jaja, 5 kašika šećera, kašika prezli, 100 g mlevenih oraha
ZA FIL: 1 dl mleka, 200 g mlevenih oraha, 9 kašika šećera, 3 štangle čokolade, pomorandža, 5 jaja, 150 g margarina
PRIPREMA
Za koru umutite čvrst sneg od pet belanaca. Umutite pet žumanaca sa šećerom, pa dodajte prezle i orahe. Na kraju umešajte sneg od belanaca i preručite u podmazani pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi, a kad se ispeče, ostavite je da se ohladi.
Za fil prokuvajte mleko, te u njega ubacite mlevene orahe, četiri kašike šećera i čokoladu. Nacedite sok od pomorandže, dodajte pet žumanaca, pa krem kuvajte na pari. Kuvani krem prohladite, pa ga umutite s margarinom. Posebno umutite šam od pet belanaca sa pet kašika šećera. Koru filujte kremom od oraha, a celu tortu premažite šamom od belanaca. Držite je do služenja u frižideru.
Izvor: Blic-Žena