Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueArt ShowVodič za preživljavanje u školi najbolji film

Vodič za preživljavanje u školi najbolji film

Na glamuroznom otvaranju 8. KIDS FEST-a, danas u Domu Sindikata, proglašen je pobednik konkursa SNIMI SVOJ FILM: MOJE ŠKOLSKO…
Nagradu za najbolji film, osvojio je video “Moje školsko Ultimate survival”, odeljenja VIII1, osnovne škole “Sveti Sava” iz Kikinde. Pobednik osvaja Samsung mobilne telefone za celo odeljenje, koji će im biti uručeni do kraja Festivala.

Za stručni žiri, koji su činili reditelji Srđan Koljević i Nikola Ležaić, ovo je bila teška odluka, jer je bilo mnogo interesantnih radova. Ipak, jedan rad se izdvojio, a evo zašto:
“Odlučili smo da nagradu damo filmu “Moje skolsko Ultimate survival”, za inteligentan, šarmantan i poučan filmski vodič sa pozitivnom energijom suprotstavljenoj realnoj stvarnosti školskog dana” – složili su se Koljević i Ležaić.
Žiri je takođe želeo posebno da pohvali film “Reciklaža i ljubav”, za ideju i glumu, kao i za izuzetno vladanje filmskim izrazom.

Osim glavne nagrade, dodeljeni su i OfY vrednosni vaučeri za dva od deset filmova koji su se pokazali kao favoriti na Facebook stranici MCF MegaCom Srbija. “Moje školsko ogledalo”, OŠ Ratko Vukićević, Niš i “Moje školsko društvo”, OŠ “Jelena Ćetković” , biće nagrađeni OfY vaučerima od 10000 i 5000 dinara, za kupovinu u OfY radnjama.
Na konkurs koji je najavio KIDS FEST učestvovalo je 124, od pristiglih 130 filmova.
Najveći broj filmova pristigao je iz Beograda, Novog Sada i Niša, a najpopularnije teme bile su “Moje školsko društvo” i “Moje školsko zaljubljivanje”.
Sastavni deo skoro svakog filma bio je grupni ples uz pesmu “Gangnam Style”. Dok je u većini video radova ovom motivu bila posvećena tek jedna scena, neki osnovci su ovoj popularnoj koreografiji posvetili ceo film.

Imali smo prilike da se upoznamo i sa novim školskim pojavama – nindžama, vešticama i fantomskim sportistima, koje su nam učesnici predstavili kroz različite žanrove – od akcionog “Moje školske nindže”, preko fantastike “Penal” do horora “School of death H20”.

Svečanom otvaranju 8. KIDS FEST-a, koje su priredili učenici škola UMS i Artimedia, prisutvovao je veliki broj mališana. Osim sjajnih dečijih filmova, zabavio ih je i atraktivni radioničarski program, u kom su učestvovali dnevni list Politika, DKC Majdan, Crveni krst Beograda, Arena No1, Čigra Igra, mađioničar Roli.
SNIMI SVOJ FILM: MOJE ŠKOLSKO… je nagradni konkurs koji je 8. KIDS FEST organizovao u saradnji sa kompanijom Samsung. Učenici i učenice osnovnih škola bili su pozvani da snime kratki film o svojoj omiljenoj školskoj temi.
U okviru konkursa, Srđan Koljević i Nikola Ležaić, zajedno sa edukativnim partnerima festivala, školama Artimedia i UMS, održali su nekoliko interaktivnih filmskih radionica u beogradskim osnovnima školama.
Sve filmove koji su učestvovali na konkursu, možete pogledati na YouTube kanalu Samsung Srbija.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!