Saturday, June 22, 2024
HomeBlueViewSonic do koske

ViewSonic do koske

Monitori sa MVA ili PVA panelima su dosta retki kako na svetskom, tako i na domaćem tržištu, što uopšte nije ništa neobično obzirom da su veoma specifični za izradu, a i sama cena MVA matrica nije nimalo naivna. Odmah da razjasnimo neke stvari – ovo su displeji za profesionalce, odnosno za ljude koji se bave crtanjem, projektovanje, dizajniranjem i prelomom grafike. Ne mogu da posluže za igranje igrica zbog sporijeg odziva piksela, ali zato slika na njima izgleda kristalno jasno i to iz svih uglova, dok je detaljnost dovedena gotovo do perfekcije.

Trenutna situacija je takva da je još uvek je malo proizvođača koji se bave njihovom izradom, međutim taj trend će se uskoro promeniti i za nekoliko godina MVA rešenja će postati dominantna na tržištu i što je najbitnije veoma, veoma brza, pošto se na unapređenju srca matrice konstantno radi. Kompanija ViewSonic kao jedan od najvećih proizvođača monitora na svetu u svom portfoliu ima nekoliko MVA displeja među kojima se posebno izdvaja model VP2765-LED.

Vizuelno gledano VP2765-LED deluje baš ViewSonic-ovski i to izvorno, pošto su mu ivice oštre, a dizajn potpuno sveden bez detalja – kao kod prvih LCD modela ovog proizvođača. Napravljen je od kvalitetne plastike koja je pozadi blago obrušena što korisniku može mnogo da olakša posao oko održavanja, prvenstveno jer ne mora da se brine hoće li se površina izgrebati ili neće. Iz naziva modela nije teško zaključiti da je reč o 27-inčnom rešenju, tako da na prostor za smeštaj paleta, alata i pomoćnih pratećih panela slobodno računajte.

Kao što smo napomenuli VP2765-LED koristi MVA panel i to A-MVA (Advanced MVA) koji donosi još prirodnije boje i veću detaljnost. Ono što je bitno za samu matricu je da je Anty Glare tipa, a to u prevodu znači da tokom rada nećete imati problema sa takozvanim efektom ogledala, odnosno nećete videti sebe i okolinu po njegovoj površini, čak ni pri jačem osvetljenju.

Kvalitet slike koji daje VP2765-LED monitor je besprekoran – pigmenti su najvernije moguće reprodukovani, dok su detalji jasni iz bilo kog ugla ih gledali. Probijanja po istim nema, čak i pri maksimalnom osvetljenju što je zasluga moćnog W-LED pozadinskog osvetljenja. Inače, monitor operiše rezolucijom od 1920×1080 piksela, a to u prevodu znači da donosi Full HD podršku, što se najbolje vidi i kroz konektivnost.

Kao najnapredniji monitor u svojoj klasi VP2765-LED dolazi i sa Pivot funkcijom zahvaljujući kojoj ga možete zarotirati za 90 stepeni, tj. prebaciti iz Landscape u Portrait položaj. Sve to prati i sjajno odrađeni OSD u kom ćete se bez problema snaći, ali i poprilično visoka cena. Sa druge strane ovo i nije monitor za svakog već za korisnike koji će do maksimuma iskoristiti sve njegove prednosti!

Cena (sa PDV-om): oko 45.000,00 dinara

Kontakt: ViewSonic, www.viewsonic.co.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!