Saturday, May 25, 2024
HomeBlueViewSonic VG2437mc-LED monitor

ViewSonic VG2437mc-LED monitor

Kompanija ViewSonic važi za jednog od najvećih proizvođača monitora na svetu i ime je iza koga stoje brojne inovacije u ovoj oblasti. Mi smo već imali priliku da vas upoznamo sa najrazličitijim monitorima pomenutog, a ovoga puta do nas je stigao jedan neverovatan model kome u specifikacijama stoji da je namenjen telekonferencijama. Njegova oznaka je VG2437mc-LED i evo šta sve zna i ume.

U dizajnerskom smislu VG2437mc-LED monitor se ne razlikuje previše od ostalih ViewSonic-ovih modela, što znači da je potpuno sveden, jednostavnih linija i bez mnogo detalja. Jedino što pomalo odstupa od klasike je postolje koje izgleda kao da stoji na tri nepravilno raspoređene osnove, međutim na to treba gledati kao  na želju proizvođača da unese malo atraktivnosti u ustaljeni koncept i mi lično to maksimalno podržavamo. Inače, ovaj monitor se odlično snalazi na svim podlogama, čak i na onim glossy tipa.

ViewSonic je VG2437mc-LED monitor napravio od kvalitetne plastike, a isti spada u rešenja koja se veoma lako održavaju, što će se verujemo dopasti većini potencijalnih korisnika. Iz naziva modela nije teško zaključiti da se radi o rešenju dijagonale 24 inča (vidljivo 23.6 inča) i to je sasvim pristojna dijagonala za svakodnevni rad, surfovanje internetom i gledanje filmova. Osnovu testiranog čini TN panel poslednje generacije sa odzivom piksela od 5ms. Operativna rezolucija mu je 1920×1080 piksela, dok su uglovi vidljivosti podešeni na 170 stepeni za horizontalu, odnosno 160 stepeni za vertikalu – standardno, zar ne?

Nakon svega rečenog sada se verovatno pitate, šta je to posebno na ovom monitoru? Nekoliko stvari. Prvo – prisustvo kamerice od 2MP, drugo – odličan zvučni sistem i treće – specijalno osmišljen OSD sa posebnim funkcijama. I tu dolazimo do one priče sa početka da je VG2437mc-LED telekonferencijski monitor. Sa njime brzo, lako i jednostavno možete komunicirati sa drugima, a ako mu dodate još dva ista dobićete pravo teleprezents okruženje u kome može da učestvuje i više korisnika. Sjajna stvar kod testiranog je što nudi i Pivot funkciju (rotiranje displeja za 90 stepeni) čime dobijate na mnogo većem spektru mogućnosti.

Za kraj priče o VG2437mc-LED monitoru ostaje još da kažemo da je kvalitet slike koji nudi za svaku pohvalu, kako po pitanju reprodukcije boja, tako i u pogledu detaljnosti. Jača strana mu je i veoma korektna cena kao i više nego fantastične mogućnosti za povezivanje!
Cena (sa PDV-om): 22.990,00 dinara
Kontakt: ViewSonic, www.viewsonic.co.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!