Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueVol Strit Džurnal: Prodaja Ajfona 5 slabija od očekivane

Vol Strit Džurnal: Prodaja Ajfona 5 slabija od očekivane

Kompanija Epl smanjila je zahteve za isporuku neophodnih delova od dobavljača, što je znak da prodaja novog Ajfona 5 ide slabije od očekivanog, piše Vol Strit Džurnal. Njujorški dnevnik piše da su akcije Epla danas pale za nešto više od 16 dolara, i da sada iznose 503 dolara, dok se do kraja meseca očekuju podaci o poslovanju kompanije u poslednjem tromesečju 2012. godine.
Vol Strit Džurnal, pozivajući se na neimenovani izvor koji je upoznat sa podacima o prodaju novog Ajfona, navodi da su duplo smanjena narudžba ekrana za ovaj telefon u predstojećem prvom kvartalu ove godine januar-mart, kao i nabavka svih drugih delova od dobavljača. List piše da odgovor iz Epla na pitanja koja su mejlom poslata iz redakcije još nije stigao.
Ovo je znak da prodaja novog Ajfona ne ide dobro kao što se prethodno očekivalo i da je manja tražnja od očekivanog. Kompanija ima pojačanu konkurenciju u Samsungu i drugim proizvođačima koji koriste Guglov Android operativni sistem, ističe Vol Strit Džurnal. Samsung je tokom vikenda saopštio da je njihova serija telefona Galaksi S dostigla cifru od 100 miliona prodatih uređaja, posebno Galaksi S 3, koji je do sada prodat u 40 miliona primeraka za sedam meseci.
Gugl je ranije saopštio da je od patentiranja Android platforme pre četiri godine prodato 500 miliona telefona koji je koriste, dok je Epl do septembra 2012. godine prodao ukupno 271 milion mobilnih uređaja.
 
Izvor: 24sata

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!