Thursday, June 20, 2024
HomeOrangeVozom iz Slovenije na novogodišnje slavlje u Beogradu

Vozom iz Slovenije na novogodišnje slavlje u Beogradu


Ono što je do pre koju godinu, u vreme zahlađenih državnih odnosa, bilo nezamislivo, danas je java. Slovenačke železnice (SŽ) na svom sajtu, ali i reklamnim lifletima, pozivaju putnike da se otisnu vozom u Beograd.
Decembarsku ponudu uveličale su predlogom: „Z vlakom na silvestrovanje v Beograd”. U prevodu: „Vozom na novogodišnje slavlje u Beograd”.
Poziv je namenjen pre svega mladima, ali i onima koji se „tako osećaju”, saznajemo u SŽ.
Provod 31. decembra u Beogradu rangiran je rame uz rame sa predbožićnim sajmom u Beču (katolički Božić se obeležava 25. decembra) i „silvestrovanjem” u Beču ili Salcburgu.
Slovenačke železnice podsećaju sunarodnike da će „i ovog decembra, kao i proteklih godina, ogroman broj mladih iz Slovenije otići na silvestrovanje u Beograd, koji je prisvojio laskavi naziv grada sa najboljom ponudom zabave”.
I na sajtu SŽ sledi opis kakva se sve to zabava nudi: „Beograd je, naravno, zanimljiv za mnoge koji tamo žele da organizuju sopstvenu zabavu ili da tokom novogodišnjih dana posete prijatelje ili rođake”. Na raspolaganju su im četiri odlaska iz Ljubljane uz četiri povratka iz Beograda, svakog dana.
Slovenačke železnice ističu da je najbolja ponuda „Beograd specijal”, jer jednosmerna karta Ljubljana – Beograd košta samo 25 evra, za drugi razred. Promoteri putovanja vozom mislili su i na one koji „putuju u manjoj grupi ili sa decom”, pa tvrde da je za njih kao stvoren voz „Siti star internacional”.
Deca starosti od šest do 12 godina, ukoliko putuju sa roditeljima ili dedom ili bakom, imaju čak 75 odsto popusta na cenu redovne karte, što ponudu SŽ čini još primamljivijom, a Beograd približava Alpima.
SŽ najavljuju da će poslednjih dana ove godine uključiti još dve vanredne linije „Samo za Beograd!”, i to 29. decembra uveče i 30. decembra rano ujutro. Oba voza se vraćaju u slovenačku prestonicu 2. januara naredne godine. Vožnju oba posebna voza organizuju dve slovenačke agencije koje se bave isključivo omladinskim turizmom.
Očekuju da će i ove godine nekoliko hiljada mladih Ljubljančana i Slovenaca iz svih krajeva najluđu noć provesti na nekoj od brojnih „čaga” (žurki) u glavnom gradu Srbije.
Izvor: mojodmor.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!