Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueArt Show„Vrata“ od 6. septembra u bioskopima

„Vrata“ od 6. septembra u bioskopima

Najnovije ostvarenje poznatog mađarskog reditelja Ištvana Saba, „Vrata“, u domaćim bioskopima će se prikazivati od 6. septembra. Glavne uloge u ovoj drami igraju dobitnica „Oskara“, Helen Miren, i austrijska glumica Martina Gedek.
U pitanju je adaptacija istoimenog romana mađarske autorke Magde Sabo koji govori o odnosu dve jake žene – poznate, usamljene spisateljice i njene kućepaziteljke, koje blagovremeno postaju dobre prijateljice.
Magda, mlada spisateljica, zapošljava stariju ženu po imenu Emerens, kao kućepaziteljku. Od prvog susreta jasno je da Emerens nije obična služavka. Iako je svi u gradu znaju i poštuju, niko zapravo ne zna ništa o njenom životu, niti je iko ikada bio u njenom domu. Ipak, dramatični događaj u Magdinom životu, nateraće Emerens da otkrije deliće svoje traumatične prošlosti – prošlosti koja objašnjava njeno čudno ponašanje i koja će njihovo prijateljstvo dovesti do tragičnog kraja.
Ištvan Sabo je mađarski reditelj i scenarista. Međunarodni uspeh stekao je filmom “Mefisto” za koji je osvojio “Zlatnu palmu” u Kanu za najbolji scenario, a potom i “Oskara” za najbolji strani film. Od početka devedesetih Sabo počinje da snima filmove na engleskom jeziku, ali ostaje veran rodnoj zemlji, gde i dalje često sarađuje sa mađarskim glumcima. Od njegovih značajnijih filmova izdvajaju se još: “Sastanak sa Venerom”, “Na čijoj strani”, “Kao Julija”.
Trejler za film možete pogledati ovde:

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!