Tuesday, December 5, 2023
HomeArt ShowMuzikaVrooom predstavlja dva nova singla i najavljuje novi album!

Vrooom predstavlja dva nova singla i najavljuje novi album!

Za pesme „Klik“ i „Svima treba ljubav“ tekst je pisala dramatuškinja Minja Bogavac, sa kojom je frontmen benda Marko Grubić sarađivao u pozorištu na nekoliko predstava.  

Među interpretatorima pesme „Svima treba ljubav” su i bivši članovi grupe: poznata glumica Isidora Simijonović i Jamal al Kiswani, kao i gostujuci interpretator, Boško Stanojević (basista grupe KKN).

 

Za pesmu „Klik“ snimljen je i video spot koji je režirao i montirao Marko Grubić, a snimatelji su Ana Jelić, Igor Vuković i Vukolaj Žakula. Veći deo spota snimljen je u Cetinjskoj i u KC Grad.

 

Video spot za pesmu „Klik“ pogledajte ovde: https://youtu.be/tfcJVT3Szjc

Pesmu „Svima treba ljubav“ možete preslušati ovde: https://youtu.be/s36oU30ZGR8

 

Vrooom je muzička grupa iz Beograda. Od 1999. do 2011. godine objavili su pet albuma. Singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima – od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala. Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Neki od ovih muzičko-scenskih projekata bili su najuspešniji u Srbiji, kako u pogledu broja gledalaca tako i u pogledu dodeljenih umetničkih nagrada. Dobitnici su brojnih priznanja, između ostalih: „Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku“ 2013. godine, nagrada „Davorin Popović“ za najbolji vokal na albumu i „Izvođač godine TV Metropolis” 2006.godine…

Aktuelnu postavu benda čine: Tamara Radovanović (glas), Ana Vučić (glas), Katarina Popović (glas), Nebojša Brdarić (frule, zurla, duduk), Marko Grubić (bas gitara, elektronika) i Vladimir Marinković (bubanj).

 

Grupa Vrooom u martu će za diskografsku kuću Multimedia Music objaviti novi album, a u pripremi je i režirani koncert pod nazivom „Erotizam” koji će publika moći da vidi krajem maja.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!