Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueArt ShowZabavno filmsko otvaranje 8. KIDS FESTA 15. oktobra

Zabavno filmsko otvaranje 8. KIDS FESTA 15. oktobra

8. Dečiji filmski festival KIDS FEST biće otvoren 15. oktobra u 11 časova i 30 minuta nastupom članova UMS škole za talente u glamuroznom holivudskom stilu, nakon čega sledi projekcija španskog animiranog filma „Marko Makako“, sinhronizovanog na srpski jezik.
UMS škola za talente premijerno će izvesti zanimljiv glumački performans. Nastup na 8. KIDS FESTU biće njihov glumački debi.
Na otvaranju 8. KIDS FESTA biće proglašen i pobednik konkursa „Snimi svoj film: Moje školsko…“ koji je trajao do 10. oktobra i izazvao veliko interesovanje učenika i učenica osnovnih škola.
Na konkurs je stiglo 128 filmova iz cele Srbije, najviše iz Beograda, Niša i Novog Sada. Učestvovali su učenici svih uzrasta, od I do VIII razreda, a najčešće teme kratkih filmova snimljenih mobilnim telefonima su „Moje školsko društvo“ i „Moje školsko zaljubljivanje“.
Pristigli radovi mogu se videti na Jutjub kanalu kompanije „Samsung“, www.youtube.com/SamsungSrbija, kao i na Fejsbuk strani „MegaCom Filma“, www.facebook.com/MCFSrbija.
Najbolji od filmova proglasiće stručni žiri na čelu sa rediteljom Srđanom Koljevićem. Pobednik osvaja „smart“ telefone kompanije „Samsung“ za celo odeljenje.
Otvaranju KIDS FESTA prethodiće žurka zagrevanja u subotu, 13. oktobra, od 12 do 15 časova u centru „Ušće Shopping center“. Deci će društvo praviti mađioničar Roli i animatori „Čigra igre“, a sve  se dešava u food court-u na drugom spratu centra.
8. KIDS FEST održaće se 15. do 21. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i ostalim gradovima širom Srbije. U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Delta City“, „Kolosej“, „Roda Cineplex“ i Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin Grad“.
Kao i uvek, KIDS FEST će svojoj publici predstaviti najbolje filmove iz raznih zemalja. Ove godine filmovi stižu iz Francuske, Velike Britanije, Španije, Danske, Nemačke, Norveške, Švedske, Češke, i Holandije. Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svetskih festivala za decu i mlade, dokumentarci o životu životinja, nežne priče o prijateljstvu, ljubavi i uzbudljive misterije.
Tokom 8. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA gledaoci će moći, između ostalih, da vide film „Beni se vraća kući“, priču o bonobo majmunu koga su zarobili lovci. Iz zarobljeništva ga spašava Klodin Andre, žena koja je posvetila svoj život ovim ugroženim stvorenjima, i vodi ga u sklonište u kome se majmuni spremaju za povratak u divljinu. Tu je i francuski hit „Rat dugmića“, zasnovan na jednom od najpoznatijih francuskih romana za decu, film o ljubavi i avanturi. „Tajna kuće krokodila“ nateraće publiku da razmišlja o tajnama, a možda i malo uplašiti. „Gumeni Tarzan 3D“ i „Marko Makako“ su priče za zanimljivim i neočekivanim obrtima, a „Priča o delfinu sanjaru“ prati jedno putovanje prepuno izazova i prepreka.
Ove godine u programu KIDS FESTA nalaze se i filmovi za starije uzraste osnovne škole. Iz Holandije stiže film „Kauboj“, koji je premijerno je prikazan na Berlinskom filmskom festivalu gde je osvojio nagradu za najbolji debitantski film i Gran pri mladih kritičara koji čine žiri Generacija K plus.
Sve informacije o festivalu mogu se naći na adresi www.kids-fest.com.
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!