Thursday, May 2, 2024
HomeGreenZačinite i uživajte: Najlepša jela u sosu (3)

Začinite i uživajte: Najlepša jela u sosu (3)

I najjednostavnije jelo možete da pretvorite u neodoljivi specijalitet. Za takva kulinarska zadovoljstva potrebno je malo mašte i pavlaka za kuvanje.
PIKANTNA JUNETINA
POTREBNO JE: 700 g junetine od buta, morska so, 1 l pavlake za kuvanje, 200 ml belog vina, 3 sardele, kašika brašna, 1 limun, so, zeleni biber, ulje
PRIPREMA
Meso operite, isecite ga na deblje šnicle, pa ih dobro natrljajte morskom solju i mlevenim biberom. Ocedite limun, šnicle poprskajte sokom i prelijte vinom, pa ih ostavite da stoje u frižideru par sati. Potom meso ispržite na zagrejanom ulju povremeno podlivajući marinadom. Ako ne volite da meso bude živo, pržite ga duže, na tišoj vatri i češće ga okrećite. Pred kraj prženja meso poprašite brašnom i dodajte izgnječene sardele. Ulijte pavlaku za kuvanje i još malo na tihom krčkajte. Pavlaku možete zagrejati odvojeno i njom preliti gotovo meso. Na kraju pospite zelenim biberom.
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!