Monday, December 4, 2023
HomeGreenZašto muškarci beže od braka

Zašto muškarci beže od braka

Biti samo s jednom ženom do kraja života nije najveća briga muškaraca koji razmišljaju o braku, ali to ne znači da nisu u strahu. Evo koja su četiri glavna razloga zbog kojih im brak nije omiljen.
Neće biti u prvom planu

  • Uz posao, decu i ostale dnevne obaveze, svom mužu nećete moći da poklanjate količinu pažnje na koju je do tada navikao, a to znači da će se pomalo osećati zapostavljenim. Pola sata na dan provedite sami u razgovoru, a teme poput dece, novca i rodbine su zabranjene.

Pretvorićete se u svoju/njegovu mamu

  • Iako ceni kvalitete koje ga podsećaju na mamu (čišćenje, kuvanje i slično), morate da imate na umu da njemu ne treba još jedan roditelj. Ako sve više ličite na svoju mamu zamolite ga da vas upozori svaki put kada počnete da oponašati neku njenu osobinu koju on baš i ne voli.

Prestaćete da vodite ljubav

  • Iako s brakom u paketu dolaze sigurnost, poverenje i dublja povezanost, monotonija i lenjost takođe su neizostavni delovi ovakve vrste zajednice. Ali, ako ćete oboje biti predani misiji da jedno drugo neprestano usrećujete, ljubav ćete voditi redovno čak i nakon deset godina. Možda neće biti lako naći vremena uz toliku količinu svakodnevnih obaveza, ali zato postoji korisna stvarčica zvana raspored. Dogovorite se kojim ćete danima u nedelji voditi ljubav.

Pokušaćete da ga promenite

  • Baš kao što se boji da ćete se s vremenom jedno od drugoga ohladiti, takođe ga je strah da ćete želeti da ga promenite. Kada započinjete vezu, oboje se trudite da se prikažete u najboljem svetlu, ali s vremenom, kako postajete opušteniji, to više mračnije strane izlaze na videlo. Ili ga prihvatite onakvim kakav jeste, ili od veze odustanite što je pre moguće.

Neće imati privatnosti ni vremena za sebe

  • Već na samom početku veze, druženje sa drugovima je sve ređe, pa se on boji da će ulaskom u brak to eskalirati. Možda ćete mu prigovarati oko toga što sedi za kompjuterom ili želi da izađe sa drugovima na pivo, umesto da vama pomaže oko dece, ali morate da shvatite da vam je oboma potreban odmor od veze, odnosno vremena nasamo.

 
Izvor: 24sata

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!