Monday, April 15, 2024
HomeRedLjubav & SeksZašto zaboravljamo na posledice kada je seks u pitanju

Zašto zaboravljamo na posledice kada je seks u pitanju

Neki ljudi su u traženju seksualnog zadovoljstva spremni da urade svašta, ono što trezne glave nikad ne bi, a najvažniji krivci za to su uglavnom hormoni i slepa zaljubljenost.
Kada govorimo o seksu, potrebno je uzeti u obzir da muški mozak funkcioniše potpuno drugačije od ženskog. Muškarci su vizuelna bića, zato ih golo žensko telo u potpunosti izluđuje. U trenutku kada muškarac ugleda seksi ženu, zaboravi na sve posledice i radi sve da bi je odvukao u krevet. 
Kod muškaraca koji imaju čvrstu vezu pomisao na njeno golo telo u krevetu je kratkotrajnija, jer pomisao na posledice brzo dovodi do odustajanja od moguće akcije.
I žene imaju svoje trenutke, kada ih muškarci svojim telom i ponašanjem potpuno izlude, to je najizraženije u periodu ovulacije. Hormoni tada potpuno podivljaju. Američko istraživanje je pokazalo da se u tom periodu prepuštaju u različite seksualne igre i žene koje su inače protiv bilo kakvog divljeg “razvrata”.
Slepa zaljubljenost
Mnogo gluposti zbog seksa se pojavi u prvim mesecima sveže zaljubljenosti. U tim slučajevima muškarci i žene su slični. Mozak je u fazi jakih osećanja koja u jednakoj meri menjaju i muškarce i žene.
Muškarci su u toj fazi puno prilagodljiviji i popustljiviji, zato rade stvari koje inače sigurno ne bi. Isto je i kod žena – iako slove za lukaviji i mudriji pol, u stanju zaljubljenosti im logika jednostavno otkaže.
Kod žena osećaj zaljubljenosti traje nešto duže nego kod muškaraca. Kada je žena u razdoblju sveže zaljubljenosti, njen mozak se potpuno prilagođava trenutnom osećaju i jakoj seksualnoj energiji.
Opasnost kao neka vrsta afrodizijaka
Seksualna energija može biti vrlo opasna zbog toga što s njom upravljaju hormoni. Žene svoje hormone umeju bolje da kontrolišu. Vrlo jak afrodizijak koji ljude tera da rade gluposti su uzbuđenost i opasnost. Određena seksualna akcija može postati vrlo privlačna, pre svega zbog straha i uzbuđenja, koje akteri doživljavaju.
Razum u takvim trenutcima potpuno otkaže, a seksualna sila se iz trenutka u trenutak povećava. I ako ste se pitali, šta mi je bilo u glavi da sam se predao/la potpunom strancu, neka vas to ne zabrinjava – dogodilo se većini!
 
Izvor: 24sata

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!