Monday, April 15, 2024
HomeGreenZdravi zalogaji koji goje

Zdravi zalogaji koji goje

Trudite se da smršate i izbacili ste iz ishrane većinu namirnica za koje je poznato da su bogate mastima i šećerima. Međutim, i mnogi zdravi zalogaji sušenog voća, jogurta, pa čak i salata, sadrže skrivene kalorije koje smo zaboravili da prebrojimo.
Vode sa ukusom: Ne zaboravite da ovakve vode sadrže i šećer, a samim tim i dosta kalorija (otprilike u jednoj flaši takve vode ima 270 kalorija).
Energetske pločice: One su odlična zamena za međuobrok, sporo otpuštaju energiju, kao i vitamine i minerale, šećere i masti koje im daju ukus, ali pojačavaju njihovu energetsku vrednost (prosečna energetska pločica je 200 – 350 kcal).
Kafa sa mlekom: Divna je i jutro najlepše počinje uz nju. Ali mleko i šećer, inače nekaloričnu kafu, mogu pretvoriti u napitak koji ima kalorija poput manje užine.
Salate: Iako se prave od povrća, ne znači da su automatski niskokalorične. Preliv od ulja ili kremasti preliv, pečeni komadići hleba, šunka kao i komadi mesa, koje stavljamo u nju puni su masnoća i šećera.
Orašasti plodovi: Oni su izvrstan izvor vitamina E, zaslužnog za za naš lep izgled, kao i gvožđa, magnezijuma i belančevina. Osim toga sporo otpuštaju energiju i imaju visoku količinu masnoća (100 g kikirikija ima oko 600 kcal, oraha oko 620 kcal, lešnika 670 kcal, a badema oko 580 kcal).
Supe iz kesice: Hrana u tečnom obliku nije uvek dijetalna. To se najviše odnosi na supe iz kesice, posebno one kremaste koje sadrže dosta masnoće.
Voćni sokovi: Oni su sjajna vitaminska bomba, ali se ne piju bezbrižno kao voda. Pogotovo ne oni kupovni koji sadrže konzervanse, mnogo šećera, a samim tim imaju i dosta kalorija. Isto se odnosi i na frapee, pogotovo one koji se prave od jogurta i banana.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!