Saturday, April 20, 2024
HomeBlueArt ShowZnate li misteriju iza broja 47?

Znate li misteriju iza broja 47?


Da li je u pitanju puka slučajnost ili postoji nešto više iza misterioznog broja 47? Naime, u svetu postoji „Društvo 47“ koje ističe da ovaj broj ima posebno značenje, odnosno da se ovaj nasumični broj pojavljuje češće od ostalih.
Ovo udruženje se posvetilo istraživanju zanimljivog fenomena i dokazivanju da će se broj 47 pojaviti češće od ostalih. Ovaj fenomen je prvo primećen na koledžu Pomona od strane profesora Donalda Bentlija koji je želeo da dokaže svoju teoriju o broju 47 i njegovoj učestalosti.
Iako mnogi ovo smatraju slučajnošću ili zanimljivom teorijom, oni koji je zastupaju svakodnevno pronalaze „dokaze“ koji im idu u prilog. Primera je mnogo, a neki od njih su – dužina pit-stopa u Indijanapolisu (47 fita), Ženevsku konvenciju potpisalo je 47 država, Sadam Husein je imao 47 bunkera, za filmsku nagradu Oskar 47 članova ima pravo glasanja…
Poslednji primer je Hitman: Agent 47, novi film rađen po hit igri i čija je premijera 27. avgusta. Karte možete rezervisati već sada putem linka. Ovaj akcioni film režirao je Aleksander Bah, dok glavne uloge igraju Zakari Kvinto, Rupert Frend i Ciara Hinds.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!