Friday, May 24, 2024
HomeBlueArt ShowZorica Jadranski na takmičenju „Fashionclash“

Zorica Jadranski na takmičenju „Fashionclash“


Srpska modna dizajnerka Zorica Jadranski oduševila je publiku na najprestižnijem modnom takmičenju mladih dizajnera – Fashionclash, održanom u junu u Holandiji.
Fashionclash je najveće svetsko takmičenje studenata i mladih umetnika iz oblasti modnog dizajna. Na ovoj manifestaciji učestvuje 30 dizajnera iz celog sveta. Na osnovu potpisanog ugovora o saradnji između Fashionclash- a i Serbia Fashion Week-a, jedno mesto je uvek zagarantovano za predstavnika iz Srbije, a ovog puta to je bila talentovana Zorica Jadranski.
Svetlana Horvat, predsednica SFW-a, navodi da je naša mlada dizajnerka dobila pozitivne komentare od važnih gostiju i predstavnika medija i dodaje: „Možemo biti ponosni na Zoricu Jadranski, jer je na najbolji način predstavila modni talenat Srbije“.
Serbia Fashion Week na ovaj način pruža šansu mladim dizajnerima iz Srbije da prikažu svoj potencijal, kao i da se upoznaju sa radom drugih kreatora. Naime, Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije svake godine organizuju nacionalnu platformu za prepoznavanje i podršku mladim dizajnerima pod nazivom  Fashion Talent Design Competition (FTDC) čiji je cilj da se mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvitka međunarodne karijere u modnoj industriji. Zorica Jadranski je kao pobednica FTDC osim fantastične prilike da se predstavi na Fashionclash-u, od SFW dobila i finansijsku podršku za realizaciju kolekcije i odlazak u Holandiju.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!