Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueArt ShowZvončica i tajna krila u bioskopima od 20. decembra 2012.

Zvončica i tajna krila u bioskopima od 20. decembra 2012.

U spektakularnom filmu “Tajna krila” Dizni s ponosom poziva publiku na putovanje sa Zvončicom, jednim od najvoljenijih i najprepoznatljivijih likova na svetu, u zadivljujući zabranjeni svet koji će joj doneti fantastična otkrića o njenom životu.
Animirana avantura za celu porodicu, “Tajna krila” su fantastična priča koja će odvesti Zvončicu iz toplog sveta Doline vila, preko “velikog prelaza” u mističnu Zimsku šumu. Tu ćemo upoznati sijaset novih likova zimskih vila i otkrićemo magičnu tajnu: Zvončica ima sestru, podjednako dobro raspoloženu i razigranu Zimzelenku.

 • Režija: Roberts Gannaway, Peggy Holms
 • Scenario: Roberts Gannaway, Peggy Holms
 • Glasovi: Timothy Dalton, Anjelica Huston, Megan Hilty, Lucy Liu (Snežana Jeremić, Doris Radić, Paulina Manov, Jadranka Bugarski, Isidora Minić)
 • Žanr: animirana akcija, porodični
 • Studio: Walt Disney SMPI
 • sinhronizovano i u 3d-u

PRIČA
Za Zvončicu i ostale vile iz toplih godišnjih doba, Zimska šuma predstavlja misteriozno i zabranjeno mesto. Tople vile ne smeju da prelaze u svet zimskih vila i obratno jer će tako rizikovati da unište krila. Međutim, pošto ne može da iskontroliše svoju radoznalost, Zvončica će krišom preći granicu i ući u zimu gde će se nešto neverovatno desiti – njena krila će početi da svetlucaju i sijaju. Ona će zaštititi krila toplim ogrtačem i ući će dublje u misterioznu Zimsku šumu gde će upoznati Zimzelenku, ledenu vilu čija će krila takođe početi da svetlucaju kad joj se Zvonce približi. Uz pomoć Čuvarka, ekscentričnog ali mudrog vilenjaka, Zvončica i Zimzelenka će otkriti zašto dele ovu neobičnu i veličanstvenu povezanost – one su rođene iz istog bebinog smeha, ali ih je vetar oduvao na različite strane. Njihova identična krila mogu da znače samo jedno – one su sestre.
Kad se konačno ponovo sretnu, neverovatno prijateljstvo će procvetati i njih dve će postati nerazdvojne. Međutim, uprkos upozorenjima, Zvončica i Zimzelenka su odlučne u tome da ostanu zajedno. Zimka će pokazati Zvoncetu njen zimski svet i upoznaće je sa svojim drugaricama, zimskim vilama; dok će Zvonce napraviti pokretnu mašinu koja pravi sneg i tako će omogućiti Zimki da je poseti u toploj Dolini vila.
Međutim, njih dve neće moći da nadmudre prirodu. Ta mašina za pravljenje snega dovešće u opasnost tople krajeve Doline vila, a užasna hladnoća pretiće da uništi drvo s Vilinskim Prahom. Sestre će morati da ujedine tople i zimske vile – u trci s vremenom.
NOVI KLINCI U DOLINI VILA
U ovoj najnovijoj avanturi, Zvončica će dobiti priliku da istraži zimu u svetu Zimske šume. „Oslanjajući se na već postojeće likove i predele, proširili smo svet Doline vila novom vrstom vila,“ kaže supervizor animacije, Juriko Senoo. „To su vile s potpuno novim talentima koji su zasnovani na njihovom zimskom okruženju. Imamo vile koje su specijalizovane za pravljenje pahulja, prekrivanje drveća snegom i stvaranje mraza. Čak je i njihova fantastična garderoba napravljena od organskih materijala kao što je lišće i perje.“
Kad je rediteljka Pegi Holms dobila inspiraciju da stvori Zimzelenku i Zimsku šumu, želela je da razvije svet koji bi nam pokazao Zimzelenkin život pre nego što je upoznala Zvončicu. „Hteli smo da je prikažemo kako se zabavlja sa svoje dve energične drugarice, ledene vile i tako su stvorene Leda i Špica,“ kaže ona. „Leda je vila kojoj je čaša uvek do pola puna, dok je Špica potpuna suprotnost. Hteli smo da stvorimo dosta energije oko Zimzelenke, zato smo joj dali zabavnu grupu drugarica.
„S obzirom na to da je zima nešto što nismo viđali u Zvončicinim filmovima, mogla sam da osmislim likove koji će se lepo uklopiti u naš prošireni zimski svet,“ kaže rediteljka. „Želela sam da napravim da budu što urbaniji i savremeniji. Zato smo se bacili na dizajniranje imajući u vidu ideju da je Zimska šuma oštar svet s pahuljama i kristalima. To smo preneli na njihovu odeću i na njihove frizure. Najvažnije je bilo da ih napravimo tako da budu prijemčive publici. Želeli smo da i sami požele da nose haljine ili čizme koje smo mi osmislili. Jednostavno sam htela da vile izgledaju urbano i lepo.
UPOZNAJTE ZIMSKE VILE

 • ZIMZELENKA – Ona je ledena vila koja ne zna ni za šta drugo osim za zimu. Nosi haljinu koja svetluca kao led i ima slatku frizuricu koja odgovara haljini. Radoznala, opuštena i zabavna, ona pravi sjajne ledene okrete i obožava da se kliza na zaleđenim vodopadima s drugaricama Špicom i Ledom. Ali iako obožava zimu, gori od želje da sazna kakva su topla doba u Dolini vila. Kad se Zvončica ušunja u zimu, ona će upoznati Zimzelenku i odmah će se zbližiti – jer će Zvončica i Zimzelenka otkriti da su sestre.
 • ŠPICA – Jedna od dve Zimzelenkine najbolje drugarice. Ona je ledeni nindža sa opasnim veštinama, vila drukčije vrste, sportistkinja, brza i moćna; iako se folira da je ravnodušna prema svojim talentima.
 • LEDA – Druga Zimzelenkina najbolja drugarica. Ona je iskrena, otvorena i entuzijastična. Opsednuta je jesenjim žirovima… iako ih nikad nije videla.
 • VLADAR MILORI – Njegova stoička upornost čuva misterioznu prošlost s Vilinskom kraljicom i duboku zabrinutost za bezbednost svih vila o kojima se stara.
 • LEDI – Talentovan je za rad sa životinjama, a njegov posao je da usmerava snežne sove. On je miran, staložen tip, vilenjak koji malo govori.
 • ČUVARKO – Čuvar svog znanja o vilama. Ima naočare s debelim staklima, guste obrve i naviku da priča sam sa sobom – ali velika mudrost se krije iza njegove otkačene spoljašnjosti.


 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!