U našoj zemlji su popularni polovni automobili koji dolaze iz severnih zemalja sa bolji standardom od naše zemlje.
Prilikom uvoza polovnog automobila iz EU možete se odlučiti da sami idete po vozilo ili da koristite usluge preprodavaca i auto placeva koji su specijalizovani za ovu delatnost. Ukoliko se odlučite da sami nabavljate automobil možete putem interneta na specijalizovanim sajtovima saznati cene traženog modela i putem elektronske pošte ili telefona stupiti u direktan kontakt s prodavcem. Ono što se nikako ne preporučue, je plaćanje unapred celokupne prodajne cene, ali moguće je da će prodavac tražiti određeni iznos kao garanciju.
Ukoliko se odlučite za kupovinu auta od pravnog lica, to jest na placu ili od neke firme možete platiti karticom ili direktno na račun i tako ostvarujete povraćaj PDV – a. Ova situacija naravno nije moguća ako kupujete od fizičkog lica, ali jedno je zajedničko, a to je da svakako trebate da tražite probnu vožnju i da auto pregleda neki ovlašćeni servis.

Auto Ankaufen Schweiz
Auto Ankaufen Schweiz

Jedna od kompanija koja radi kupovinu i prodaju havarisanih vozila je i Auto Ankaufen koji se bave izvozom i prodajom vozila u svim stanjima, kako havarisanih tako i u odličnom stanju. Imaju mrežu svoji saradnika u preko 20 zemalja Evrope i u kratkom roku mogu da pronađu kupca za vaš auto ili da vama obezbede dobar i pouzdan automobil.