Ukoliko nikada niste bili na masaži čokoladom, donosimo vam prednosti slatkog opuštanja u spa centrima. Ovaj metod je veoma popularan u svetu.

Godinama unazad, i muškarci i žene uživaju u masaži uljem, raznim losionima i odlično. Vremenom, dermatolozi i naučnici su otkrili nove sastojke i formule koje se koriste za masažu, kao što su blato, zlato, med i ovsena kaša. Znamo da je čokolada večiti neprijatelj dobre linije. Znamo i da je sjajna jer olakšava menstrualne bolove i donosi dobro raspoloženje. S obzirom na to da je bogata antioksidansima sjajna je i kod hronične isrpljenosti i lečenja nekih vrsta bolesti. Pored svega ovoga, dermatolozi su otkrili da masaža čokoladom ima sjajna svojstva, upravo zbog toga što sadrži antioksidanse, minerale i vitamine koji su dobri za kožu.
Da li ste znali da je jedan od satojaka čokolade i teobromin, koji pomaže u sagorevanju masnih naslaga i eliminiše celulit?
– Čokolada sadrži antioksidanse i sjajno deluje u borbi protiv starenja kože.
– Sadrži gliceride koji sadrže lipide i masnoće koje vlaže i zatežu kožu.
– Sadrži kalcijum, potazijum i magnezijum neophodne za regeraciju i rast ćelija.
– Ima umirujuće dejstvo i smanjuje stres, čineći mišiće opuštenim i podmlađenim.
– Smanjuje pojavu bora i strija.
– Poboljšava teksturu kože.
– Uklanja štetne radikale uzrokovane izlaganjem sunčevim zracima, prašinom, vetrom i ostalim materijama u vazduhu.
– Čini kožu sjajnijom, svežom i podmlađenom.
Prvo što svaki maser uradi pre nego što počne sa masažom je da zagreje čokoladu. Nekada u čokoladu dodaju i nekoliko kapi aromatičnog ulja kako bi je omekšali. Kod masaže lica, nanosi se tanak sloj čokolade. Na ovaj način, tanke linije i fine bore će nestati, a vaša koža će izgledati lepše, mlađe i svežije. Kod masaže celog tela, koristi ce ulje od tamne čokolade. Zatim se telo umota u foliju kako bi hranljivi sastojci prodrli duboko u kožu.