Thursday, July 18, 2024
HomeGreen10 trikova za lepu kožu preko leta

10 trikova za lepu kožu preko leta

Leto zahteva posebnu negu kože i zaštitu od UV zračenja. Pratite ovih 10 saveta kako bi vašu kožu održali lepom, zdravom i hidriranom preko leta.

Izloženost ultraljubičastim zracima može dovesti do prevremenog starenja kože. Proleće je najidealnije godišnje doba za kožu. Kada se temperatura podigne, a vi počnete da provodite više vremena napolju, vreme je da pojačate režim nege opet.

1. Lepota dolazi iznutra. Tokom letnjih meseci, zamenite teške čorbe i supu za nešto lakše kao što je riba ili voćna salata. Izbegavajte toplu čokoladu, i skoncentrišite se na ledeni zeleni čaj.

2. Leto signalizira povećanu aktivnost, čime telo gubi vlažnost putem znoja. Pijte vodu pre nego što osetite žeđ. Kada organizam oseti žeđ on je već malo dehidrirao. Neka vam je uvek pri ruci flašica sa vodom, i izbegavajte da pijete vodu sa gradskih česmi.

3. Hlor se ne slaže lepo sa kožom, kosom i noktima. On ih isušuje i čini krtima, a telo dodatno opterećuje. Potrudite se da se istuširate čim izađete iz bazena ili što vam se pre ukaže prilika. Dodajte filter za vodu vašem tušu kako bi sprečili da do vas stigne hlor i druge hemikalije. Videćete razliku na koži nakon nekoliko dana.

4. Nanesite na telo kremu ili losion sa visokim faktorom zaštite (pratite uputsvo u zavisnosti od tipa vaše kože). Lagana odeća pruža slabu zaštitu od UV zračenja, tačnije ona štiti samo do 8 SPF. Šta god da radite, ne pokušavajte da se sunčate na staromodan način. Zračenje je sad daleko veće, i obavezno nosite šešir sa velikim obodom, i obavezno nanosite zaštitu i na lice.

5. Ako radite u bašti, primenjujte zaštitu od insekata. Ne samo da ćete izbeći ružne oznake ujeda, već i neprijatan svrab, a možda i neku bolest. Ako niste u mogućnosti da primenjujete posebne preparate, koristite prirodne namaze protiv insekata koji sadrže limunovo i druga prirodna etarska ulja.

6. Uzgajajte aloe biljku. Pristup biljci Aloe je isto kao i imati apoteku u dvorištu. Otkinite list i gel koji curi primenite za ublažavanje opekotina, ujeda insekata i za manje iritacije kože. Ništa ne funkcioniše tako brzo kao aloa kada se radi o bolu.

7. Uvedite rutinsku hidrataciju kože. Vaša koža se sada susreće sa erupcijom zapušenih pora. Pažljivo očistite svoje lice, nekoliko puta na dan ako je potrebno. Obavezno koristite hidratantnu kremu za lice.

8. Ruke i noge zahtevaju posebnu negu tokom leta. Bolje je da održavate nokte kratkim kako bi uživali u sportskim aktivnostima. Omekšavajte pete kremama.

9. Svakodnevna prezentacija nogu, zahteva i svakodnevno brijanje koje može biti naporno. Razmislite o formulaciji na bazi voska i šećera. Najbitnije je da vam koža bude kao bebina guza. Svaku sesiju depilacije ispratite hidratantnom kremom koja sadrži aloe-u.

10. Ako vaš balzam za usne ne sadrži uv zaštitu, potražite balzam koji ima. Ispucale usne nisu nimalo privlačne, a ako izgore na suncu onda su i bolne. Vetar je podjednako štetan kao i sunce, a ova dva u kompletu su pogubni za vaše usne.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!