Thursday, September 21, 2023
HomeBlue3D kuca na vrata

3D kuca na vrata

Nakon što su se na tržištu pojavili povoljni 3D televizori i monitori došao je red da svetlost dana ugledaju i cenovno pristupačni 3D projektori. Na žalost za sada ih nema mnogo, svega par rešenja, ali ubrzo će se to promeniti i IT šopovi će biti preplavljeni najrazličitijim 3D projektorima “za mase”.

Namerno kažemo ovo “za mase”, pošto će njihove cene biti ispod 500 evra, pa čak i ispod 400 evra. A sada da pređemo na konkretan model, odnosno na predstavljanje PJD5122 projektora koji dolazi iz kompanije ViewSonic.

ViewSonic PJD5122 je jedan od najmanjih projektora koje smo videli do sada i verovatno najmanji 3D projektor na svetu. Napravljen je od kvalitetne plastike, međutim finiš je sjajnog tipa, pa se površina lako grebe, zbog čega je poprilično zahtevan za održavanje. Baziran je na DLP tehnologiji koja jedina u osnovi i može da obezbedi frekvencu osvežavanja od 120Hz po vertikali i horizontali, što je preduslov za postizanje 3D prikaza.

Iz ove priče možete zaključiti da je reč o projektoru stereoskopskog tipa projektovanja slike, pa imajte u vidu da ćete morati uložiti još minimum 100 evra u adekvatne naočare. Rezolucija ovog projektora nije impozantna (maksimalno 1280×1024 piksela), ali je zato kvalitet slike za svaku pohvalu. Boje su verno reprodukovane, a prikaz detalja je fenomenalan.

Jedino što možda malo para oči su tvrđi prelazi u akcionim filmskim scenama, ali to se može fino regulisati preko pratećeg OSD-a.

PJD5122 se u radu malo zagrevao, nije bučan i nije težak za montiranje, a sliku bez problema baca i na platno i na zid.

Naravno da je projekcija na platnu kvalitetnija, ali i na zidu stvari ne izgladaju loše. Zbog svoje ekstra povoljne cene i lakog rukovanja, sigurni smo da će biti veoma čest izbor kako kućnih korisnika, tako i vlasnika malih restorana i kafića. U svakom slučaju sa PJD5122 projektorom u svet 3D-a može da zakorači svako! Mi već jesmo, a vi?

Cena (sa PDV-om): 36.859,00 dinara

Kontakt: ViewSonic, www.viewsonic.co.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!