Saturday, June 22, 2024
HomeGreen45 saveta za bolji život (1.deo)

45 saveta za bolji život (1.deo)

1. Upamtite nešto svaki dan

Na ovaj način ćete imati ogromnu biblioteku citata za svakodnevne situacije. Poezija, reči i filozofije su vaše najbolje opcije.

2. Ne vezujte se previše za stvari

Oni koji se previše vežu za materijalne stvari će imati dosta problema kada im iste budu oduzete ili budu izgubljene. Stvari poseduju vas a ne obrnuto. Postanite osoba sa minimalnim potrebama i bicete zadovoljniji.

3. Razvijte beskrajnu radoznalost o svetu oko vas

Postanite istraživač i posmatrajte svet kao džunglu. Zaustavite se i posmatrajte sve one male stvari kao potpuno jedinstvene događaje. Isprobajte nove stvari. Izađite iz svoje sigurne zone i pokušajte doživeti što je moguće više različitih okruženja i osećanja. Ovaj svet ima toliko toga za pružiti, zašto to ne iskoristiti?

4. Pamtite imena ljudi

Tako da se osećaju cenjenim. Da biste to uradili, ponovite njihovo ime prilikom upoznavanja, zatim ponavljajte u glavi dok ne budete sigurni da ste upamtili.

5. Budite fit

Dobra linija vodi do boljeg zdravlja, samopouzdanja i više uspeha sa suprotnim polom. Tri odlična razloga da budete u formi.

6. Naučite da se fokusirate samo na sadašnjost

Prošlost ne možete promeniti a budućnost je posledica vaših dela iz sadašnjosti. Učite iz prošlosti da budete bolji u sadašnjosti kako bi uspeli u budućnosti.

7. Još konkretnije, živite ovaj trenutak

Čak i 10 minuta pre je prošlost. Ako živite ovaj trenutak uvek ćete biti srećni zbog toga što ne postoji ništa loše u ovom deliću sekunde.

8. Češće se smejte

Kada god nabacite osmeh na lice vaš mozak oslobađa serotonin, hormon sreće. Smejanje je prirodan način da naterate sebe da budete srećni. Zapamtite da isto kao što sreća vodi ka smejanju, smejanje vodi ka sreći.

9. Pijte vodu

U vodi je život, 10 čaša dnevno je optimalna količina.

10. Ne shvatajte život previše ozbiljno

Naučite da se smejete malim stvarima i necete se više opterećivati pitanjima vezanim za svrhu života. Uveseljavajte se greškama i propustima iz prošlosti i budite zahvalni što ste naučili lekciju. I što je najvažnije, radite stvari u kojima uživate! Život nije samo posao, može se mešati sa zadovoljstvom.

11. Mislite pozitivno

Kada uhvatite sebe u negativnim mislima, prestanite po svaku cenu! Ošamarite se, vičite nešto pozitivno, skačite, učinite sve što je potrebno da se vratite pozitivnom načinu razmišljanja koji je od suštinskog značaja na putu ka sreći i uspehu.

12. Čitajte knjige

Objašnjenje nije potrebno.

13. Izađite na sunce

Osetite sunce. Ono celo vaše telo puni toplinom i životom.

14. Pomažite drugima

Neki od razloga zbog kojih MORATE pomagati drugima:

  • Ako pomognete nekome, taj neko će osećati potrebu da pomogne nekom drugom, i tako dalje
  • Rastete pomagajući drugima, to može da vas promeni na načine o kojima niste ni razmišljali
  • Vaš odnos sa tom osobom će postati jači
  • Osećaćete se kao dobra osoba
  • Karma (ako verujete u nju)
  • Zato što niste jedina osoba na svetu

15. Izdvojte određeno vreme u toku dana za brige

Razmišljajte o svim problemima i strahovima tokom tog vremena, tako da vas ne ometaju u poslu ili u trenucima zadovoljstva.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!