Thursday, July 18, 2024
HomeTechnolifeAuto8 koraka pri kupovini automobila

8 koraka pri kupovini automobila

Da li ste spremate za kupovinu novog ili polovnog automobila? To je velika investicija, i može biti zastrašujuće na prvi pogled. Dakle, pre nego što vas zaseni sjaj „ kućnog ljubimca na četiri točka“ , uverite se da pratite sledeće korake kako biste dobili najbolju ponudu.

1. Znate šta želite

Ovo može izgledati kao lako pitanje, ali odgovarajući odgovor će vam uštedeti dosta vremena. Razmislite koju funkciju ima ovaj novi momak na točkovima: da li je za vožnju dece u školu? Vožnja do posla? Ekonomičniji auto je bolji za štednju novca.

2. Znate šta možete priuštiti

Proverite da li ste postavili pravi opseg cene pre nego što krenete u kupovinu. To će Vas sačuvati razočarenja automobila koji ne možete priuštiti, zato vam jasniji budžet štedi vreme. Proverite cene osiguranja automobila, jer one mogu varirati.
Razmislite koliko će vas automobil koštati mesečno. Proverite koje su cene gasa, osiguranja, popravke i održavanja.

3. Proverite da li postoje popusti i ponude specijalnog finansiranja

Ukoliko kupujete novi automobil, pogledajte na sajtu proizvođača za popuste ili specijalno finansiranje. Zapamtite: oni su podsticaj koje nudi proizvođač, a ne diler!

4. Proverite internet i novinske ponude

Mnogi dileri reklamiraju automobile po nižoj ceni u novinama ili na internetu. Ako uđete u salon bez oglasa u ruci, oni će Vam citirati veću cenu. Imajte na umu da kao što u supermarketima stoji specijalna ponuda na određene namirnice, da bas usmeri, tako je i kod dilera. Držite oči na vašim istraživanjima i buzžetu, ne dozvolite sebi da vas prodavac ubedi u nešto drugo.

5. Ne pokazujte svoje karte

Prva stvar koju će diler uraditi je da Vam postavi gomilu pitanja, pokušavajući da shvati šta tačno tražite. Trebalo bi iskreno odgovotiti- osoba koja prodaje je tu da pomogne. Ako znate da su automobili koje tražite po povoljnoj ceni ali ste vi spremni da date i više, ne govorite. Nema potreba da razgovarate o brojevima dok ne budete spremni da kupite.

6. Koristite oglase za pregovore

Ukoliko kupujete polovan automobil, našli ste savršen, ali znate da prodavac na drugom kraju grada prodaje isti, pokušajte da spustite cenu. Ponesite oglas sa sobom. Mnogi prodavci će pristati kako bi napravili dobar posao.

7. Provera vozila

Proverite automobil,kako se koristi. Proverite istoriju vozila, proverite kapacitet koji će vam reći da li je vozilo u dobrom stanju ili ima neku sumljivu istoriju.

8. Šta dobijate

Ukoliko kupujete nov automobil tražite od prodavaca da vam tačno nabroji šta dobijate od opreme, a šta morate da dopatite za pojedine modele.
Proverite šta obuhvata garancija na vozilo. Takođe se raspitajte da li gubite garanciju ugradnjom plinskog uređeja, alarma…

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!