Friday, May 24, 2024
HomeBlueAmeričke vlasti apeluju: Ne donosite više jaja u Dolinu smrti

Američke vlasti apeluju: Ne donosite više jaja u Dolinu smrti

“Molim vas, nemojte pržiti jaja na tlu!” – apeluje uprava Nacionalnog parka “Dolina smrti”, na zapadu Sjedinjenih Američkih Država. Park ne može da se izbori sa ostacima jaja koja radoznali turisti prže po kamenju i zemlji, da bi potvrdili reputaciju tog pustinjskog kraja kao najvrelijeg mesta na Zemlji.     
Ekipe za čišćenje i održavanje tog nacionalnog parka koji je delom u Kaliforniji, a delom u Nevadi, poslednjih dana su “prezauzete skupljanjem ostataka jaja razbijenih na tlu, kutija za jaja i ljuski” objavio je Park na Fejsbuku.
“Ovo je vaš park! Molimo vas da bacate otpatke u kante za smeće i više ne pržite jaja na tlu”, poručio je park i zamolio turiste da “koristite tiganje ili aluminijumsku foliju i pokupe ljuske” ako već žele da eksperimentišu s vrelinom.
Krajem juna, kada je vrućina dostigla 53,2 stepena Celzijusa, jedan zaposleni u parku je na fejsbuku objavio snimak kako prži jaje na tlu, što je očigledno navelo turiste da i sami to probaju.
Park “Dolina smrti” u sredu će obeležiti 100. godišnjicu rekordne temperature ikada izmerene na Zemlji: 10. jula 1913. temperatura je bila 56,7 stepeni Celzijusa. Zapad SAD je upravo pod talasom velike vrućine sa rekordnim temperaturama u Las Vegasu (Nevada) i Feniksu (Arizona).
 
Izvor: Blic

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!