Monday, December 4, 2023
HomeBlueArt Show„1001 rock biser – lude, smešne i bizarne priče“ Josipa Dujmovića u...

„1001 rock biser – lude, smešne i bizarne priče“ Josipa Dujmovića u prodaji!

Knjiga legendarnog jugoslovenskog muzičkog novinara Josipa Dujmovića pod naslovom „1001 rock biser – lude, smešne i bizarne priče“ objavljena je u izdanju Multimedia Books iz Beograda.

 

Knjiga je pažljivo skupljena kolekcija istinitih priča, relevatnih podataka i legendi iz istorije popularne muzike, a sadrži sve ono što ste želeli da znate a niste znali koga da pitate u vezi svetske i ex-Yu muzičke scene.

Pored svih fascinatnih priča, knjiga sadrži oko 30 originalnih karikatura u boji svetskih i domaćih zvezda, radove renomiranih jugoslovenskih umetnika.

Neke od istaknutih ličnosti sa regionalne rok scene o knjizi su rekle:

Fascinantno je kako se Josip Dujmović potrudio da sakupi u jednu zabavnu knjigu skoro sve priče, anegdote i legende o rokenrolu koje smo saznalvali tokom života. Ova knjiga je obavezno obrazovno i pre svega veselo  štivo za sve stare ili mlade rokere.“ Momčilo Bajagić Bajaga

 

Nisam siguran jeste li sve ovo želeli da znate, ali sam siguran da ćete čitajući ove retke puno toga saznati i usput se dobro zabaviti, često s osmehom od uveta do uvetaa. Preporučujem!“ Siniša Škarica, rok muzičar, diskograf i publicista

 

Zabavno i neobično, a u isto vreme vrlo vredan dokument kako za starije tako i za nove generacije.“  Dino Šaran, Letu štuke

 

Uživao samu svakom trenutku čitanja. Ovo je blesavi skup bizarnih, duhovitih, nastranih ali i istorijski važnih događaja. Hrpa zabavnog znanja. Ova knjiga je kao papirni fliper XXI veka. Svetli i tiltuje.“ Petar Janjatović, rok novinar i publicista

 

Knjiga „1001 rock biser – lude, smešne i bizarne priče“ dostupna je na svim prodajnim mestima Multimedia Music kao i online na www.multimedia-music.com.

 

Muzičar sa najskupljim gitarama

Među 10 najskuplje prodatih gitara čak tri su pripadale Eriku Kleptonu. Njegov Fender Stratocaster (napravljen od tri različite gitare), prodat je 2004. godine za 959,500 dolara, a novac je uplaćen za Kleptonov Crossroads Rehabilitation Center za odvikavanje od zavisnosti. Gibson ES 335 TDC, koji je nabavio 1964. godine i retko svirao, prodata je za 847,500 dolara, a akustična gitara Martin iz 1939. postigla je cenu od 791,500 dolara. I ceo iznos je opet uplaćen za Crossroads Rehabilitation Center.

 

 

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!