Thursday, July 18, 2024
HomeUrban vodičDešavanjaProlećni ukus Fest - festival domaće hrane i pića, biće održan u...

Prolećni ukus Fest – festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13. maja

„Prolećni ukus Fest“, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13. maja, u Metropol Palace Hotelu u Beogradu. Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, ali i regiona.

Posetioci „Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama i kupovini najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih  kobasica, slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu kvalitetnog vina! Biće predstavljeni i domaći kolači, čokolade tradicionalni džemovi…

Maštu razigranih ukusa zagolicaće polutvrdi dimljeni sir sa pistaćima, orasima, suvom šljivom i aronijom, zatim maslinovo ulje aromatizovano ljutom paprikom i belim lukom, hladno cedjeno ulje od bundeve, maka i suncokreta, sušeni paradajz u maslinovom ulju. Nezaobilazni su i beskvasni i voćni hleb, ali i craft pivo.

Prolećni ukus Fest
Prolećni ukus Fest

U bogatom programu festivala, biće održan panel na temu “Za korak ispred – za bezbednu i kvalitetnu hranu”, ali i brojne radionice i predavanja popularnih food blogera, koji će vam predstaviti svoje kulinarsko umeće i preneti svoje znanje u spremanju integralnih peciva na najjednostavniji način. Saznaćete i kako iskoristiti sve ono što nam pčele daruju, i to kroz radionicu “Svi darovi košnice – od meda do otrova”.

Priznanja,  Najbolji Ukus Srbije, specijalni žiri dodeliće najboljim proizvođačima hrane i pića u devet različitih kategorija. Svoje glasove daće i posetioci koji će direktno proglasiti „Grand Prix“ festivala.

I posetioci će biti nagrađeni, jer ih očekuju brojna iznenađenja i pokloni. „Ukus Fest“ u Metropol Palace Hotelu biće otvoren od 11.00 do 20.00 časova, a ulaz je besplatan!

Manifestaciju su  ove godine podržali  Sekretarijat za privredu Grada Beograda, Privredna komora Srbije i Turistička organizacija Beograda.

Mnogo se radujemo našem susretu i očekujemo vas na nezaboravnom druženju !

Dobrodošli !

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!