Thursday, June 13, 2024
HomeBlueTimoti Gajtner: SAD na ivici bankrota !

Timoti Gajtner: SAD na ivici bankrota !

Američkoj ekonomiji preti krah. I to nije samo pesimistička prognoza eksperata, već zvanično upozorenje ministra finansija SAD, Timoti Gajtnera.

On se nedavno obratio Kongresu sa molbom da se uveća maksimalno ograničenje visine državnog duga. Inače, po Gajtnerovim rečima, SAD više neće moći da pozajmljuju pare i moraće da proglase bankrot.

Još pre godinu dana, kada se svetska ekonomija tek oporavljala od globalne krize, ekonomisti su govorili o senci drugog talasa recesije, plašeći investitore. Sada je mnogo strašniji scenario koji se najviše razmatra – krah finansijskog sistema SAD.

Poznat je i datum mogućeg Armagedona – 8. juli 2011. godine. Upravo do tog trenutka dug SAD će dostići 14 triliona 290 milijardi dolara. I gotovo. Ministarstvo finansija više ne može da pozajmljuje – ograničenja su propisana zakonom, koji može da promeni samo Kongres.

Sada rukovodstvo Ministarstva finansija ubeđuje kongresmene da povećaju limit. Ministar Gajtner radi veće ubedljivosti pripretio je da zemlja ne može da opslužuje dug i moraće da proglasi bankrot.

(izvor: “Glas Rusije”)

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!