Sunday, June 16, 2024
HomeBluePekarka, lekarka, apotekarka: Veliki hit Riblje čorbe dobio urnebesnu žensku verziju!

Pekarka, lekarka, apotekarka: Veliki hit Riblje čorbe dobio urnebesnu žensku verziju!

Ekipa podkasta “Kafanity” objavila je na jutjubu svoje jedinstveno viđenje velikog hita Riblje čorbe “Pekar, lekar, apotekar” koji se samo u njihovom izvođenju, u duhu rodne ravnopravnosti, zove “Pekarka, lekarka, apotekarka”!

Volimo, volimo, volimo žene, ali one…“, poručuje “Kafanity” trojka koju čine novinari Milan Ćunković, Vlada Živanović i Aleksandar Arežina.

Prvi kafanski rijaliti podkast odnedavno se pokušava jednom nedeljno, u kratkim audio nastavcima po desetak minuta, duhovito baviti svakodnevnim pop kulturnim i drugim pitanjima.

Prethodni nastavak Kafanitija upravo je govorio o potrebi da se u duhu nove ravnopravnosti hitovi domaće muzike prepevaju iz muškog u ženski rod.

Uz predloge da “Suada” postane “Suad” ili da “Sve još miriše na njega”, Ćunković, Živanović i Arežina su preko “Da sam pekarka koja noću radi” Bijelog dugmeta stigli i do hita Riblje čorbe “Pekar, lekar, apotekar” sa čuvenog albuma “Mrtva priroda” iz 1981. godine.

Učinilo nam se prirodno da Borino duhovito nizanje zanimanja prebacimo u ženski rod i ukažemo ženama, ne samo čime sve još mogu da se bave, već da to ne zanemaruju zbog rokenrola“, otkriva Živanović.

Ćunković naglašava da je Kafaniti trio dobio dozvolu autora Bore Đorđevića da promeni pol pesmi “Pekar, lekar, apotekar”, dok Arežina poručuje: “Čak smo i uvodno odbrojavanje prebacili u ženski rod u čast svim pesnikinjama i bolesnik…bolesnikinjama…bolesnicama“.

Šesto izdanje podkasta “Kafanity” pogledajte na ovom linku: https://youtu.be/Vw6rV4KZwsc 

 

“Kafanity” je “kafanski rijaliti” u kome sе tri iskusna novinara u opuštenom kafanskom razgovoru pokušavaju duhovito pozabaviti brojnim (ne)očekivanim pop kulturnim i drugim najvažnijim sporednim stvarima naše svakodnevice i bolje prošlosti.  Nove epizode emituju se svakog petka u 8h na Youtube kanalu Multimedia Music: https://www.youtube.com/user/YTMultiMediaMusic

 

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!