Friday, June 14, 2024
HomeBlueVrhunski kolor multifunkcionalac iz Lexmarka

Vrhunski kolor multifunkcionalac iz Lexmarka

Nastavljamo sa predstavljanjem Lexmark-ovih MF mašina i to onih kolornih. Danas akcenat stavljamo na jedan model neverovatnih radnih karakteristika i izuzetne funkcionalnosti. Reč je o multifunkcionalcu oznake CX510de koji je dizajniran za zahtevnija radna okruženja i sposoban je da bez problema odgovori na sve štamparske zahteve koji se postave ispred njega. U biti ovaj MF uređaj objedinjuje četiri osnovne funkcije (štampanje, kopiranje, skeniranje i faksiranje), a kao i većina profesionalnih modela poseduje i fantastično odrađen ADF, duplex modul i mrežni adapter. Šta ovaj kolor multifunkcionalac čini još posebnim.

Vizuelno i strukturno CX510de odaje utisak jedne moćne i dobro izbalansirane MF mašine, što u suštini i jeste. Napravljen je od kvalitetne plastike, dok mu je konstrukcija metalna, tako da će na svim podlogama delovati stabilno i čvrsto. Po pitanju održavanja nije previše zahtevan, šta više dovoljno je samo da ga povremeno prebrišete i to je to. Jako je važno istaći i da ima i unutrašnji sistem samočišćenja koji sprečava da se prah raspe po prenosnom mehanizmu i elektronici, tako da bojazni od bilo kakvih kvarova i otkaza nema.

Srce ovog kolor multifunkcionalaca čini izuzetno moćan prenosni mehanizam koji je sposoban da u roku od 60 sekundi produkuje do 32 mono/kolor otiska. Pored toga prvu stranu CX510de štampa za svega 10.5 sekundi, što ga jasno svrstava u jedne od najbržih u svojoj klasi. Kvalitet štampe je fantastičan i moramo da priznamo da smo bili baš prijatno iznenađeni kada su svi Altona i Mikro testovi prošli bez većih odstupanja od propisanih normi. Kod mono otisaka sve nijasne sive su besprekorno reprodukovane, dok je crna zaista crna. Sa druge strane kolorna štampa je takođe na visokom nivou i kada je prirodnost boja u pitanju i kada je reč o detaljnosti. Kopije su takođe dobre, mada nešto “tvrđe”, ali to se iz logističke (drajverske) podrške lako može korigovati. Sekenovi su za naš ukus osrednji, ali i sasvim ok za krajnju primenu i dalju obradu.

Jedna od velikih prednosti CX510de MF uređaja je i odliča konektivnost (Ethernet i USB) zahvaljujući kojoj se može koristi i kao primarni mrežni printer. Moćna kontrolna tabla ga čini i fenomenalnim samostalnim rešenjem i upravo zbog toga odlično će se uklopiti u dinamična okruženja gde se stalno nešto štampa i kopira. Od ostalih bitnih hardverskih karakteristika izdvajamo dobro optimizovan hardverski sklop na čelu sa dvojezgarnim procesorom (800MHz) i jednim giabajtom radne memorije.

Kada se podvuče crta na sve viđeno možemo reći da je CX510de jedan veoma znimljiv kolor MF laser spreman da paralelno odradi apsolutno sve zadatke koji se postave ispred njega – štampa i kopira besprekorno, dok su mu skener i fax sasvim zadovoljavajući. Aplikativno i logistički je veoma dobro podržan (ispraćen), međutim ono što mu nije jača strana je mali kapacitet izlazno-ulaznog bloka i preporučena maloprodajna cena koja po svoj prilici neće biti manja od 1500 eura.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!