Saturday, June 22, 2024
HomeBlueIpak svetla budućnost…

Ipak svetla budućnost…

Na Internacinalnoj Konferenciji mladih lidera 2011” odrzanoj 15. i 16. jula, 2011, u Sava Centru, mogli smo čuti raznovrsna interesantna gledišta, iskustva i kreativne ideje, koje sa velikom dozom optimizma motivišu naše mlade stručnjake da međusobno jačaju poslovne a posebno  prijateljske veze u cilju ličnog a i sveukupnog nacionalnog progresa.

To je bila treća konferencija ove vrste, a drugi put organizovana u Beogradu.

Internacionalna Konferencija mladih lidera 2011” spaja mlade Srbe iz 26 zemalja, i pruža im priliku da se ujedine na jedno mesto, da razmene svoje znanje i iskustvo kao i da uspostave poslovna partnerstva i trajne internacionalne veze.

Tema ovogodišnje konferencije je bila: “Mostove koje danas gradimo, pripremaju buduće lidere”

Na VIP svečanosti nakon konferencije, koja je održana u Vili Jelena, 30 najuspešnijih mladih lidera ispod 30 godina, dobila je nominacije “30 ispod 30” kao najuspešniji mladi Srbi.

Iako ove i slične akcije obično nisu podržane od strane zvaničnih vlasti (ipak je ovo Srbija), osim njihove potrebe za promocijom i slikanjem, tako su isti izostali sa dodele nominacija (čitaj verovatno nisu pozvani) , što je dalo poseban šmek proslavi a i  samom kvalitetu izabira mladih lidera (bez političara nema ni sumnje).  Stoga čestitamo organizatoru na prijatnoj atmosferi i organizaciji provoda u Vili Jelena kao i organizovanoj plovidbi našim rekama i razgledanju panorame Beograda.

Konferencija je obuhvatila sledeće teme:

  • Razmena ideja i informacija sa ciljem da se postavi veza između Evrope, Kanade, SAD, Australije i Srbije;
  • Preduzetničke mogućnosti i izazovi: novo poglavlje za mlade preduzetnike u dijaspori i Srbiji;
  • Mogućnosti investiranja u Srbiju;
  • Strategija razvoja i finansiranje malih i srednjih preduzeća;
  • Razmena studenata i stručna praksa u inostranstvu;
  • Veština liderstva: vizija, inspiracija, inovacije, i doprinos zajednici.

Sa izvanrednim govornicima, interaktivnim diskusijama i saradnjom sa kolegama, ova konferencija je proizvela jedan spektakularni događaj, koji će da inspiriše, ojača i prosvetli naše mlade lidere iz celog sveta.


UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!