Saturday, April 20, 2024
HomeUrban vodičDešavanjaI dalje svoji, autentični i slobodni: Žika Todorović i Tanja Jovićević sa...

I dalje svoji, autentični i slobodni: Žika Todorović i Tanja Jovićević sa Decom iz vode u petak u Zappa Bazi

EKV tribute band project Deca iz vode ovog petka, 5. aprila u 20h u Zappa Bazi zajesno sa Srđanom Žikom Todorovićem i Tanjom Jovićević obeležavaju 35 godina albuma “Samo par godina za nas“.

Deca iz vode su i u novembru i u februaru rasprodali koncerte u Zappa Bazi, a po svemu sudeći, tako će biti i ovog puta. “I za ovaj koncert ostalo je jako malo ulaznica, ako želite da zajedno sa nama preko dva i po sata uživate u muzici grupe EKV, požurite!“ kažu organizatori.

 

Na koncertu 5. aprila Deca iz vode obeležiće 35 godina od čuvenog albuma “Samo par godina za nas” na kojem se pored naslovne nalaze i pesme “Krug”, “Srce”, “Iznad grada”, “Amerika”, “Sinhro” i druge. Specijalni gosti na koncertu biće Srđan Žika Todorović (bubnjar na tom albumu) i Tanja Jovićević (prateći vokal na albumu). Posle 35 godina Žika i Tanja zajedno na bini i izvode pesme EKV-a!

 

Za to vreme me vezuju samo lepa sećanja ispunjena druženjem i muzikomkaže Tanja Jovićević i dodaje:Čast mi je biti posle toliko godina sa Žikom na bini. To mu dođe kao neki mali reunion onih koji su i dalje svoji, autentični i slobodni.

 

Žika poziva sve fanove EKV-a  na novo nezaboravno veče uz pesme koje je on nekad svirao sa Milanom, Magi i Bojanom, i poručuje da će se ovaj koncert razlikovati od prethodna dva beogradska i da će biti nekoliko iznenađenja za publiku.

 

Žiki Todoroviću je posle albuma “Ljubav” ovo bio drugi album koji je snimio sa grupom EKV i te godine su dostigli i najveću popularnost u celoj karijeri. Žika je nakon objavljivanja albuma i koncertne turneje po celoj bivšoj Jugoslaviji sledeće godine napustio bend i posvetio se glumačkoj karijeri. Neizbrisiv trag koji je Žika ostavio svojim unikatnim stilom sviranja bubnjeva u pesmama EKV-a i danas su uzor novim generacijama bubnjara a pesme muzička rok lektira.

Tanja Jovićević je na Milanov poziv i insistiranje bila prateći vokal grupe EKV u periodu od 1989. do 1993. godine, kada je učestvovala u snimanju pesama na albumima “Samo par godina za nas” i “Dum Dum” i nastupala zajedno sa njima na nekoliko turneja. Na neki način bila je pridruženi član EKV-a, a u tom periodu je aktivno pevala i u svom matičnom bendu Oktobar 1864 po kojem je ostala najpoznatija. Nakon toga nastavila je svoju samostalnu karijeru i pevala sa raznim bendovima, uvek čuvajući sećanje na pesme koje je snimila sa Oktobrom i EKV-om koje je rado izvodila. Posle malo duže pauze svi ljubitelji EKV-a imaće prilike da je čuju uživo i u Beogradu, a Tanja će pre koncerta evocirati uspomene na taj period.

Deca iz vode je EKV tribute band i projekat nastao 2015. u Beogradu sa idejom da se koncertno obeležava sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini aktivni EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi . U ulozi Milana Mladenovića, kao vokal i gitara, je Aleksa Vučković a kao nekad Margita klavijature svira Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni, školovani i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojao a u tome im pomaže i saradnja koju imaju sa bivšim članovima EKV-a i koji su im povremeno gosti na koncertu.

 

Ulaznice možete nabaviti na prodajnim mestima tickets.rs i online na https://tickets.rs/tour/ekv_tribute_band_project_deca_iz_vode_1342   po ceni od 1500 din, a specijalno dizajnirane karte po ceni od 1400 din u Zappa Baru (Kralja Petra 41)

***Ukoliko ste zainteresovani da ispratite ovaj koncert, molimo vas da nam se javite najkasnije do četvrtka, 4. aprila u 16h.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/857525289458397/

Live video: Deca iz vode + Žika

Amerika

https://www.youtube.com/watch?v=sgtOMJCS8Hs

Zemlja

https://www.youtube.com/watch?v=nOtVJPo44no&t=28s

Deca iz vode:

https://www.facebook.com/decaizvode

https://www.instagram.com/ekvdecaizvode/

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!