Thursday, February 29, 2024
HomeBlueApple predstavlja iPad mini

Apple predstavlja iPad mini

Apple je danas prestavio iPad mini, kompletno novi iPad dizajn koji je 23 posto tanji i 53 posto lakši od iPad-a treće generacije. Novi iPad mini poseduje predivan Multi-Touch ekran od 7,9 inča, FaceTime HD i iSight kamere, ultra-brze wireless perfomanse i neverovatnih 10 sati trajanja baterije – svakim inčom je iPad, ali ipak sa revolucionarnom izradom, tako da ga možete držati u jednoj ruci. Apple je danas takođe predstavio iPad četvrte generacije koji poseduje fenomenalan Retina ekran dijagonale 9,7 inča, novi Apple-dizajnirani A6X čip, FaceTime HD kameru i ultra-brze wireless perfomanse. iPad mini i iPad četvrte generacije dolaze sa iOS 6 operativnim sistemom, najnaprednijim mobilnim operativnim sistemom na svetu sa preko 200 novih mogućnosti.
“iPad mini je svakim inčom iPad. Sa svojim predivnim ekranom od 7,9 inča iPad mini poseduje isti broj piksela kao originalni iPad i iPad 2 tako da možete pokrenuti više od 275.000 aplikacija koje su specijalno dizajnirane za iPad”, izjavio je Philip Schiller, viši potpredsednik globalnog marketinga. “iPad mini je tanak kao olovka i lagan kao blok papira iako poseduje brzi A5 čip, FaceTime HD i iSight kameru od 5 megapiksela kao i ultra-brzi wireless i uz sve to pruža do 10 sati trajanja baterije”.
iPad mini dolazi u prelepom kućištu od aluminijuma i stakla koje je samo 7.2mm tanko i teži samo 308 grama. Multi-Touch ekran od 7.9 inča pruža isto iPad iskustvo korišćenja koje korisnici očekuju u formi koja poseduje 35 posto više prostora na ekranu u poređenju sa tabletima od 7 inča i neverovatnih 67 posto više korisne površine pri surfovanju internetom. Dvojezgrarni A5 čip pruža živahnu grafiku, brzo i tečno Multi-Touch iskustvo koje još uvek omogućava celodnevni život baterije.
iPad mini poseduje prednju FaceTime HD kameru i iSight kameru od 5 megapiksela na leđima sa naprednom optikom kako bi se uslikale oštre fotografije i snimio video u punoj 1080p HD rezoluciji. iSight kamera uključuje stabilizaciju video slike a obe kamere poseduju pozadinsko osvetljenje senzora kako bi omogućile korisnicima da uslikaju odlične fotografije pri slabom osvetljenju. iPad mini takođe omogućava lako deljenje fotografija sa prijateljima i porodicom koristeći Shared Photo Streams, mogućnost iCloud-a.
iPad mini poseduje dual-band 802.11n Wi-Fi podršku za brzine do 150 Mbps što je dvostruko više Wi-Fi perfomansi u odnosu na prošle iPad modele. iPad mini je dostupan u Wi-Fi + Cellular verzijama koje su world-ready, sa ugrađenom podrškom za  ultra-brze bežične standard, uključujući LTE i DC-HSDPA, tako da možete surfovati, preuzimati i pregledavati sadržaj brzo, gde god se nalazili. iPad mini paketi za prenos podataka su dostupni bez ugovora tako da se možete jednostavno prijaviti i aktivirati servis direktno na svom iPad-u. Personal Hotspot mogućnost znači da možete deliti brzu mobilnu vezu preko Wi-Fi, Bluetooth ili USB mreze sa do pet drugih uređaja kao što su MacBook Pro, iPod touch ili drugi iPad.
Novi iPad četvrte generacije poseduje neverovatni Retina ekran od 9,7 inča i uključuje novi Apple-dizajnirani A6X čip koji pruža do dva puta više CPU perfomansi i do dva puta više grafičkih perfomansi u odnosu na A5X čip, dok uz to omogućava neverovatnih 10 sati trajanja baterije koristeći isti, tanak i lagan iPad dizajn. Ostale nove karakteristike uključuju FaceTime HD kameru, dva puta više Wi-Fi perfomanse u poređenju sa prošlim iPad modelima i podršku za dodatne LTE operatere širom sveta.
iPad mini i iPad četvrte generacije poseduju podršku za Lightning konektor koji je manji, pametniji i izdržljiviji u odnosu na 30-pinski konektor. Dodaci za Lightning konektor su dostupni i podržavaju kamere, SD kartice i VGA ili HDMI digitalni video. Postojeći iPad Smart Cover-i i iPad Smart Case-ovi su kompatibilni sa iPad-om četvrte generacije a novi poliuretanski Smart Cover-i, posebno izrađeni za iPad mini su dostupni u roze, zelenoj, plavoj, svetlo sivoj, tamno sivoj i crvenoj boji.
iPad pokreće više od 700.000 aplikacija dostupnih na  App Store, uključujući više od 275.000 aplikacija specijalno dizajniranih za iPad u kategorijama kao što su knjige, igre, poslovne aplikacije, vesti, sport, zdravlje, reference i putovanja. iPad takođe podržava više od 5.000 novina i časopisa koje možete naći u Newsstand aplikaciji i više od 1.5 miliona knjiga dostupnih na  iBookstore. Uz iTunes Store najpopularnija muzika, serije i filmovi su pod vašim prstima sa katalogom od preko 26 miliona pesama, preko 190.000 epizoda tv serija i preko 45.000 filmova. Nova iBooks aplikacija za iPad omogućava korisnicima da čitaju e-knjige na preko 40 jezika. iBooks takođe omogućava korisnicima da iskuse potpuno novu vrstu e-knjiga koje su dinamične i interaktivne. E-knjige kreirane uz pomoć nove iBooks Author aplikacije kompanije Apple, nude predivne e-knjige preko celog ekrana sa interaktivnim animacijama, dijagramima, fotografijama, video snimcima, zasebnim fontovima, matematičkim formulama i mnogo više.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!