Monday, February 26, 2024
HomeBluePotpuno novi iMac odlikuje fantastičan dizajn, izuzetan ekran i bolje performanse

Potpuno novi iMac odlikuje fantastičan dizajn, izuzetan ekran i bolje performanse

Kompanija Apple je danas predstavila potpuno novi iMac fantastičnog dizajna, sa izvanrednim ekranom koga odlikuje smanjena refleksija i sa brži procesori. Sa trećom generacijom četvorojezgarnih Intel procesora, moćnom NVIDIA grafikom i novom, inovativnom opcijom za skladištenje koja se zove Fusion Drive, novi iMac je najnapredniji Apple desktop računar koji je ikada napravljen.
“Sa fantastičnim dizajnom, izuzetnim ekranom i boljim performansama, napravili smo najbolji “all-in-one” desktop računar na svetu, koji je bolji od prethodnika u svakom pogledu,” izjavio je Filip Šiler, viši potpredsednik kompanije Apple za marketing. “Novi iMac je neverovatno tanak, ali ga odlikuju fantastične performanse i tehnologija, i kao takav on je naš najinovativniji desktop sistem.”
Kompletno redizajniran, novi iMac koristi tehnologiju visokih performansi smeštenu u kućište koje predstavlja kombinaciju aluminijuma i stakla, i koje je do 40% manje, sa ivicom širine svega 5 mm. Napravljen po najvišim standardima uz izvanredan kvalitet izrade, novi iMac donosi fantastično desktop iskustvo u predivnom dizajnu. Novi iMac takođe karakteriše kompletno redizajniran ekran koji redukuje refleksiju za 75 posto, dok u isto vreme zadržava fantastične boje i kontrast. Kada je novi dizajn u pitanju, zaštitno staklo je u potpunosti laminirano do LCD panela i nanesen je anti-refleks sloj uz pomoć visoko preciznog procesa uklanjanja plazme. Svaki iMac ekran je individualno kalibrisan za boje korišćenjem naprednog spekrtoradiometra.
Novi iMac poseduje treću generaciju četvorojezgarnih Intel Core i5 procesora, a može se nadograditi i sa Core i7 procesorima. Najnoviji NVIDIA GeForce procesori donose do 60 odsto brže performanse za gejming i aplikacije koje zahtevaju grafičku snagu. Svaki novi iMac računar sada dolazi sa 8 GB memorije na radnom taktu od 1600 MHz i hard diskom kapaciteta 1 TB, a korisnici mogu po izboru konfigurisati svoj iMac sa najviše 32 GB memorije i novim hard diskom kapaciteta 3 TB ili 768 GB fleš memorije za ultimativne performanse. Sa dva Thunderbolt i četiri USB 3.0 porta, novi iMac donosi još bolju proširivost i podršku kada su u pitanju periferije visokoh performansi.
Fusion Drive je nova, inovativna opcija za skladištenje podataka koja korisnicima obezbeđuje performanse fleš storidža i kapacitet hard diska. Fusion Drive kombinuje 128 GB fleš memorije sa standardnim hard diskom kapaciteta 1TB ili 3TB u cilju kreiranja jedinstvene jedinice za skladištenje podataka koja na inteligentan način skladišti fajlove u cilju optimizovanja performansi čitanja i upisa podataka. Fusion Drive adaptira način na koji koristite iMac i automatski premešta fajlove i aplikacije koje najčešće koristite u fleš memoriju, kako bi ubrzao performanse i omogućio brži pristup.
Apple je takođe unapredio Mac mini sa trećom generacijom dvojezgarnih Intel Core i5 i četvorojezgarnih Intel Core i7 procesora koji su do dva puta brži i koji poseduju do 65 odsto bržu integrisanu grafiku. Mac mini dolazi sa standardnih 4 GB memorije na random taktu 1600 MHz, sa podrškom za opciono proširenje do 16 GB. Zadržavši svoje neverovatno kompaktno alumunijumsko kućište, novi Mac mini sada pored Thunderbolt, HDMI, SDXC, Gigabit Ethernet i FireWire 800 portova uključuje i četiri USB 3.0 porta.
I iMac i Mac mini dizajnirani su u skladu sa Energy Star 5.2 zahtevima i ispunjavaju EPEAT Gold standard. iMac koristi do 50 odsto manje energije nego prethodna generacija ovog uređaja u stanju pripravnosti, a poseduje i ekrane sa LED-pozadinskim osvetljenjem koji ne sadrži živu i prave se od stakla koje ne sadrži arsenik. Mac mini zadržava svoj status kao energetski najefikasniji desktop računar na svetu, koristeći samo 11W u stanju pripravnosti. I iMac i Mac mini uključuju komponente i kablove koji ne sadrže PVC, ne sadrže bromirane supstance, koriste materijale koji mogu da se recikliraju i dolaze u pakovanjima koja efikasno iskorišćavaju materijal.
iMac i Mac mini se isporučuju sa OS X Mountain Lion operativnim sistemom, koji donosi Messages, Notification Center, Sharing opciju za deljenje kroz čitav sistem, AirPlay Mirroring, Dictation, Game Center i unapređenu bezbednost vašeg Mac računara uz Gatekeeper. Uz iCloud koji je ugrađen u osnovu OS X sistema, Mountain Lion čini čuvanje i sinhronizovanje sadržaja na svim Vašim Mac, iPhone, iPad i iPod touch uređajima lakšim nego ikada.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!