Monday, December 4, 2023
HomeRedLepota/KozmetikaBeauty trikovi: Izađite sveže iz aviona

Beauty trikovi: Izađite sveže iz aviona

Let avionom može da prouzrokuje dehidrataciju organizma, zamor i gubitak sjaja kože. Ipak, primenom odgovarajućih strategija ove posledice lako možete izbeći…

Dobro se pripremite

Pre leta uradite nekoliko vežbi i pojedite lakši obrok. Izbegavajte konzumiranje slanih namirnica, koje mogu da uzrokuju zadržavanje tečnosti u tkivima i oticanje. Noć pre leta osvežite kožu lica blagim eksfolijatorom i nanesite hidratantnu masku – ova kombinacija omogućava prodiranje hidrirajuće komponente u dublje slojeve epiderma. Narednog jutra očistite kožu i nanesite hidratantnu kremu. Takođe, utapkajte bogat sloj antirida i namažite usne hidratantnim balzamom.
Mudro spakujte ručnu tašnu

U tašnu koju ćete uneti u avion obavezno stavite manja (putna) pakovanja antirida i hidratantne kreme. Takođe, u vašem kozmetičkom neseseru treba da se nađu i korektor, senka za oči i rumenilo u kremi.
Konzumirajte tečnost
Zatražite od stjuardese flašicu vode i pijte je u malim gutljajima tokom celog leta. Ne preterujte s mejkapom. Našminkajte se vrlo diskretno. Ako nanesete tečni puder, nećete moći često da utrljavate hidratantnu kremu, što je zaista potrebno tokom leta. Umesto podloge, upotrebite korektor samo na problematičnim mestima na licu. Osim toga, stavite rumenilo u kremi i sjaj za usne u boji, jer ovi kozmetički preparati zadržavaju vlagu u koži.
Tačka na I
Ako je ikako moguće, neposredno pre sletanja stavite kocku leda na kapke (zamolite stjuardesu da vam donese led), radi ublažavanja otoka. Ponovo nanesite sjaj za usne i popravite rumenilo. Možete izvući tanku liniju ajlajnerom duž ivice donjih trepavica i naneti sloj crne maskare.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!