Thursday, June 13, 2024
HomeArt ShowMuzikaBendover pesmom „Boriću se“ najavljuje debi album

Bendover pesmom „Boriću se“ najavljuje debi album

Pesma “Boriću se” je prva pesma koju je Bendover snimio i koja ih je dovela do pobede na Gitarijadi 2019. godine.

Pesma je posvećena svim rok muzičarima i ljudima iza scene koji su obično primorani da rade više poslova da bi preživeli. Slobodno vreme umesto da provode sa porodicom sviraju za sitnu kintu ono što vole. Daju svaki cent i svaki atom snage da muzika živi i da se radi od srca i za dušu… Nema predaje, borba traje dok traje život“ kaže bend.

Spot je sniman u Domu Kulture u Obrenovcu, tokom leta 2021. godine. „Dugujemo im veliku zahvalnost što su nam ustupili binu i opremu“ zahvalan je bend.

Režiser spota je Nikola Dilberović, takođe iz Obrenovca.

Video spot za pesmu „Boriću se“ možete pogledati na ovom linku:  https://youtu.be/k8-TpEnHYKM

 

BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla. Osnovan je u proleće 2005. godine i tada je radio kao kaver bend. U zimu 2018. godine, snimaju tri autorske demo pesme: “Boriću se”, “Otrovna je kao greh” i “Bendover please” sa kojima konkurišu na nekoliko festivala.

U finalu takmičenja 53. Zaječarske Gitarijade 2019.  proglašeni su za najbolji bend prema odluci žirija. Na 54. Zaječarskoj Gitarijadi 2021. godine, BendOver je proglašen za najbolji bend na takmičenjima Gitarijade u ovom veku, a Buca dobija nagradu “Momčilo Moša Radenković” za najbolji vokal.

bendover / foto Nikola Dilberović
Bendover / foto Nikola Dilberović

Trenutnu postavu benda čine Miloš Došić – Buca (vokal, usna harmonika), Vladan Vučić – Vule (gitara, prateći vokal), Goran Pantić – Panta (gitara, prateći vokal), Ivan Đačić – Đakon Strasni (bas gitara, prateći vokal) i Mario Milićević – Maki (bubnjevi).

 

Debi album „Zidovi prošlosti“ biće uskoro objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!