Thursday, June 13, 2024
HomeGreenBez neprijatnih mirisa molimo lepo

Bez neprijatnih mirisa molimo lepo

Neprijatan miris u toaletu nikome ne prija i kako bi nam vazduh bio čistiji postavljamo osveživače prostorija, međutim oni samo delimično pročiste vazduh. Zadovoljavajuće rešenje bila bi ventilacija u samoj WC šolji koja je pri tom jednostavana za montažu i upotrebu. Geberit, evropski lider na polju sanitarnih tehnologija, otpočeo je kampanju protiv neprijatnih mirisa, i uveo na tržište DuoFresh koji radi po veoma jednostavnom principu.

Kroz ovaj uređaj vazduh se izvlači direktno iz WC šolje putem cevi za njeno ispiranje, prolazi kroz aktivni karbonski filter i prečišćen se vraća u prostoriju kroz bočne otvore na tipki za aktiviranje ispiranja. Neprijatni mirisi se izvlače i neutralizuju na samom mestu  zločina i nemaju mogućnost da se šire po prostoriji. Pomenuta tehnologija omogućava DuoFreshu da radi nezavisno od sistema za ventilaciju prostorije i bez dovoda atmosferskog vazduha. Tako možemo na jednostavan način da uštedimo dosta električne energije, naročito tokom hladnih perioda. Ovo rešenje nudi 20 puta bolju energetsku efikasnost u odnosu na provetravanje prostorija.

Jednostavna montaža Geberitovog DuoFresha u WC šolje skoro svih proizvođača

Uređaj za izvlačenje neprijatnih mirisa ugrađuje se bez dodatnih planiranja i odgovara WC šoljama većine proizvođača. Uključuje se ručno pritiskom na dugme na

tipki za aktiviranje ispiranja, a ugrađena upravljačka jedinica isključuje ventilator

posle isteka podešenog vremena, tj.deset minuta. DuoFresh uvek dolazi u kombinaciji sa dvokoličinskim ispiranjem, koje se aktivira pritiskom na tipku koja se može otvoriti radi ubacivanja dezinfekcijskog sredstva.

Štiti životnu sredinu

Proizvod kompanije Geberit, DuoFresh nije samo pitanje konfora već je i ispravna stvar u pogledu zaštite životne sredine. Na primer, četvoročlana porodica koja otvara prozor u kupatilu četiri puta dnevno u trajanju od po deset minuta time troši otprilike 44 kWh električne energije godišnje.Uređaj za izvlačenje neprijatnih mirisa DuoFresh otklanja potrebu za provetravanjem sanitarnih prostorija i ista porodica potrošiće dvadeset puta manje energije nego što je troši uobičajenim provetravanjem uz blago otvoren prozor.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!