Monday, July 15, 2024
HomeBlueBrza, tiha i pouzdana

Brza, tiha i pouzdana

NVIDIA je postigla nezapamćen uspeh sa GTX560 Ti karticama koje si u dalje veoma popularna rešenja u srednjoj klasi, bar za korisnike koji vole da se igraju. Međutim, veliki broj potrošača ipak nema potreba za tako visokim performansama, ali ipak želi za sebe rešenje koje je stabilno i pouzdano – tu na scenu stupaju GTX560 kartice koje su cenovno poprilično povoljnije od Ti grafulja. Mi vam u nastavku predstavljamo jedan takav model potpisan od strane kompanije Gigabyte koja je kod nas veoma popularan brend.

Gigabyte GV-N56GOC-1GI je grafička kartica sa čistim GTX560 čipom i 1GB-om radne memorije. Po performansama zaostaje nekih 10 do 15% za Ti modelom, ali ako ste vešti sa overklokom te vrednosti mogu biti daleko manje. Jezgro čipa rad na 830MHz, dok je takt memorije podešen na 4008MHz. Magistra memorije je 256-bitna, a na raspolaganju vam stoje dva DVI, jedan mini HDMI port, kao i HDMI i Display portovi preko odgovarajućih adaptera.

Glavna atrakcija Gigabyte GV-N56GOC-1GI kartice je rashladni sistem koji se sastoji od aluminijumsko-bakarnog tela (nalaže na celu grafičku karticu) i dva ventilatora koja su u radu tiha i efikasna. Zahvaljujući ovako kombinovanom sistemu odvođenje toplote sa GPU-a i memorijskih čipova je brzo, što otvara prostor za overklok. Kao što smo već napomenuli veštiji korisnici mogu da ostvare solidno ubrzanje, a mi smo sa prostranim i fino hlađenim Chieftec Dragon kućište postigli ubrzanje od nekih 7%, što je rezultat vredan svake pažnje.

Kartica se lako montira i podržava sve aktuelne NVIDIA tehnologije od kojih izdvajamo NVIDIA 3D Vision, PhysX i CUDA. Cena joj je za ono što nudi više nego korektna, pa ako tražite pouzdano i brzo rešenje za vaš novi PC onda ozbiljno razmislite o ovom modelu.

Cena (bez PDV-a): oko 18.500,00 dinara

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

 

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!