Slatkiši sa puno kremaste čokolade – njima niko ne može da odoli. Izdvojili smo 4 proverena recepta iz knjige “Čokoladni snovi”, izdavačke kuće “Alnari”.
ČOKOLADNI BISKVIT
POTREBNO JE: 200 g izlomljene tamne čokolade, 100 g keksa isečenog na veće komade, 125 ml slatke pavlake, 60 g mlevenih badema ili lešnika, kašika likera s ukusom pomorandže
PRIPREMA
Čokoladu stavite u činiju i topite je u mikrotalasnoj rerni, na programu za odmrzavanje, oko dva minuta. Promešajte, a potom zagrevajte još dva minuta. Nastavite ovako dok se čokolada potpuno ne otopi. Dodajte piškote ili keks u čokoladu, potom ubacite kiselu ili slatku pavlaku, bademe ili lešnike i liker i dobro izmešajte da se sjedini. Sipajte smesu u podmazani okrugli kalup za torte prečnika 18 cm i ostavite da se hladi dok ne očvrsne.
Izvor: Blic-Žena