Sunday, April 21, 2024
HomeBlueChieftec postolja za notebook računare

Chieftec postolja za notebook računare

Kompanija Chieftec važi za jednog od najvećih proizvođača kućišta i napajanja na svetu, a pored pomenutih u svom portfoliu ima i najrazličitiju periferiju, kao i sjajne hladnjake za notebook računare o kojima ćemo vam više govoriti u nastavku ovog teksta. Mi smo konkretno dobili dva modela, jedan oznake CPD-1216 koji je namenjen rešenjima dijagonala od 12 inča do 16 inča, a drugi čiji je naziv CPD-1420 i koji bez problema hladi i mašine do dijagonale od 20 inča.
Chieftec  CPD-1216
Ovaj notebook hladnjak je sačinjen od fine legure aluminijuma i na sebi ima dva ventilatora prečnika 60mm, koji su u radu veoma tihi, ali i veoma efikasni. Naš MacBook Pro 13 koga gotovo i da ne gasimo, zbog toga ume da se propisno greje, što nam uz dugotrajan rad neretko veoma smeta, a sada je uz CPD-1216 doživeo pravo “osveženje“. U pojedinim trenucima temperatura mu je padala i za 10 stepeni, što je rezultat koji je za svaki respekt.

Chieftec CPD-1216 hladnjak se napaja preko USB 2.0 veze i veoma je mali potrošač. Primera radi novi MacBook Pro 13 sa kojim smo obavili sve testove je bez napajanja i sa aktivnim hlađenjem preko ovog postolja izdržao celih 4.5 sata, dok je njegova autonomija propisana na maksimalno 7 radnih časova. Što se ergonomije tiče, osim blagog nagiba nema nekih dodatnih benefita, mada je i to značajna stavka za korisnike koji dugo provode vreme za računarom. Na kraju, kada vidimo da ovaj proizvod košta svega  2.713,00 dinara, dileme nema – CPD-1216 prosto mora postati neizostavni deo opreme uz vaš notebook, osim ukoliko ne tražite još naprednija rešenja za koja onda ipak morate izdvojiti više novca.
Cena (sa PDV-om): 2.713,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs
Chieftec CPD-1420
Kada smo pomenuli naprednija rešenja pomislili smo na još jedan Chieftec-ov notebook hladnjak čija je oznaka CPD-1420. Njegov zadatak je da besprekorno ohladi sve laptop računare do dijagonale od 20 inča i u tome maksimalno uspeva zahvaljujući velikom broju  implementiranih ventilatora. Konkretno koristi četiri ventilatora prečnika 60mm, koji pored toga što efikasno hlade jedva da se i čuju, tako da sa ovim modelom možete uživati u tišini.

Jača strana CPD-1420 hladnjaka krije se i u vrhunskoj izradi, kao i u odličnom ležanju na svim vrstama podloga, uključujući i one glossy tipa. Sa računarima komunicira preko USB veze i ne traži nikakva dodatna podešavanja i konfigurisanja. Kao i prethodno opisani model, tako se i testirani jednostavno održava, međutim zbog svojih većih dimenzija zauzeće više prostora na vašem radnom stolu. Teži svega 720 grama pa ako zatreba lako ga možete poneti sa sobom. Cena mu za sada nije poznata ali očekuje se da bude neznatno viša u odnosu CPD-1216 model.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!