Thursday, June 20, 2024
HomeGreenČokolada je dobra

Čokolada je dobra

Klasično pakovanje čokolade ima oko 100 grama, ali količina zdravih kakao sastojaka koju sadrži dosta varira. Crna čokolada može da sadrži 75% kakaa dok standardna mlečna čokolada može da ima 20 % kakaa ili manje.

Veruje se da antioksidantna biljna jedinjenja – flavonoidi koji se nalaze u kakau štite od bolesti srca i visokog krvnog pritiska.

Autori studije su ukazali na to da čokolada koja se konzumira u Švedskoj ima visoki procenat kakaa. Iako je mlečna čokolada prisutna sa 90 % među potrošačima, ona sadrži oko 30 % kakaa.

Ono što možda nije dobro kod svakodnevnog konzumiranja čokolade jeste veća količina kalorija koja se tom prilikom unese, kažu istraživači. Ovo opet može dovesti do viška kilograma i višeg krvnog pritiska, što donosi rizik od srčanog udara.

„Ali ako se izabere crna čokolada i konzumira umereno, imaćete povoljne efekte”, rekao je vođa studije dr Murej Mitlman, iz Medicinskog centra u Bostonu, SAD.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!