Saturday, June 22, 2024
HomeGreenDa li da žrtvujete KARIJERU zbog njegove?

Da li da žrtvujete KARIJERU zbog njegove?

Moj partner odlazi u inostranstvo jer je dobio sjajnu poslovnu ponudu i zarađivaće tri puta više nego ovde. Da li da odem sa njim, iako ne znam da li ću tamo naći posao? Da li da žrtvujem svoju karijeru zarad njegove?

Da li ostaviti sve i otići sa čovekom svog života?

Mirjana Obradović, studentkinja stomatologije

Zašto da ne?! Uvek sam za promene, a ukoliko se radi o pravoj ljubavi, tu nema razmišljanja. Novo okruženje dalo bi vezi novu dimenziju, susret sa novim kulturama širi vidike… Snalažljiva sam i verujem da bih se lako prilagodila toj situaciji i brzo pronašla poznanike, čak i posao u struci. Prava, istinska ljubav ponekad zahteva žrtve, ali možda je ovu situaciju bolje shvatiti kao šansu, a ne kao žrtvu. Zato, samo napred!
Vašoj čitateljki savetujem da se, ukoliko odluči da pođe sa svojim dečkom, naoruža strpljenjem i optimizmom. Moguće da će na početku osećati nostalgiju, ali sve se to vremenom prevaziđe. Preporučujem joj da istraži novo mesto boravka, da otkrije neka lepa mesta i upozna se sa tamošnjim načinom života – to će joj pomoći da se adaptira. 

Katarina Rašić, pevačica

Dilema vaše čitateljke dobro mi je poznata jer sam se i sama našla u takvoj situaciji. Pre braka i selidbe dobro sam zarađivala, nije mi bila potrebna “slamka spasa”. Pevanjem se bavim već deset godina i u našoj zemlji sam odavno “izgradila” ime, a preseljenje je značilo da ću morati da napustim svoj posao na neko vreme. Odlučila sam da se pridružim svom mužu Aleksandru koji je, inače, profesionalni košarkaš, jer se dešavalo da, kada se ne vidimo po dva-tri dana, ni meni ni njemu “ne bude dobro”. Tada sam se zapitala da li je greh da se odreknem prave ljubavi zarad karijere i novca. U braku sam morala da naučim da živim od njegove plate, da delimo ono što on zaradi, a za mene je to bilo nešto sasvim novo. Želela sam da 100 posto budem uz svog supruga, ali ovu situaciju smatram privremenom. Kad se prepozna prava ljubav, treba se žrtvovati.

Sanja Oklobdžija, frizerka

Moram da priznam da sam se jednom našla u sličnoj situaciji, ali pošto je ta ljubav “pukla”, danas znam da sam donela ispravnu odluku. Ostala sam ovde i nastavila da živim svoj život. Ima toliko stvari koje me vežu za Beograd, ovde mi je porodica, kao i prijatelji, posao… Još od tinejdžerskih dana radim i do sada sam stekla mnogo mušterija i napredovala u karijeri. Uživam u svom poslu i ne znam da li bih tek tako mogla da se odreknem svega toga. Takođe, verujem da bi mi problem bili i jezička i kulturna barijera. Ne znam kako bih se snašla kad bih imala toliko slobodnog vremena, jer sam navikla da uvek nešto radim. Nedostajali bi mi prijatelji odavde… Vašoj čitateljki savetovala bih da dobro razmisli pre nego što se upusti u sve to i da, pre svega, preispita svoja osećanja.

Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!