Sunday, April 21, 2024
HomeBlueDell Inspiron 15 (3521)

Dell Inspiron 15 (3521)

Svega par dana od predstavljanja Inspiron 14 (3420) notebook računara u našu redakciju je stigao nešto veći i snažniji Inspiron  – Inspiron 15 (3521). Reč je o veoma laganom i jako komfornom mobilnom računaru dizajniranom za svakodnevnu upotrebu, surfovanje internetom i uživanje u blagodetima filmova visoke rezolucije. Napravljen je od jako kvalitetne plastike i što je veoma zanimljivo odlično se pokazao i kada je obavljanje zahtevnijih zadataka upitanju (prelom grafike i editovanje video sadržaja)…

Vizuelno posmatrano ovo nije posebo atraktivan notebook računar jer je krajnje jednostavnog izgleda, odnosno potpuno svedenih linija i bez bilo kakvih detalja na sebi, ali je zato napravljen od veoma kvalitetne plastike i ima izdržljivu konstrukciju. Sa druge strane kao i svi Dell-ovi notebook računari tako je i on dostupan u više različitih hardverskih konfiguracija, među kojima je i rešenje sa Intel-ovim Celeron 1017U dvojezgarnim procesorom , 2GB radne memorije i HDD-om od 320GB. Mi smo upravo tu verziju držali u rukama, a ista poseduje još skromnu grafičku karticu (Intel HD) i relativno dobre žične i bežične konekcije.

Iz naziva modela nije teško zaključiti da je baziran na 15.6-inčnom displeju (sa TN panelom) kome je rezolucija konekretno podešena na 1366×768 piksela – sasvim solidno i zadovoljavajuće za većinu korisnika. Ekran je inače osvetljen LED pozadinskim osvetljenjem i spada među energetski veoma izdašne. Veoma bitna stvar kod svih Inspiron 15 (3521) notebook-ova, uključujući i model koji smo mi imali na test stolu je dobra baterija, koja realno može da ponudi 3 do 4 sata radne autonomije, međutim ono što je mnogo bitnije kod nje je da se brzo puni –  za nepunih sat vremena je skoro kompletno formirana.

Za kraj priče o Inspiron 15 (3521) notebook-u sa testa ostaje još da kažemo da je isti veoma komforan za rad zbog dobro izvedene tastature i Multi-Touch trackpada, kao i da je cenovno u odnosu na slična rešenja veoma korektno pozicioniran na tržištu. Upravo zbog toga od nas dobija preporuku više.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!