Thursday, June 13, 2024
HomeGreenDetoksikacija i zdravlje

Detoksikacija i zdravlje

Jeste li znali, da čišćenje  tela može pomoći u vraćanju energije i poboljšavanju zdravlja? Samo trebate posvetiti malo vremena i truda, kako biste dobili odlične rezultate. Nemojte zanemariti signale koje vam šalje telo, ono je ipak hram vaše duše.

U današnjem vremenu izloženi smo raznim negativnim uticajima okoline koji štete našem fizičkom zdravlju. Ljjudski organizam opterećen je ne samo varenjem teške i nezdrave hrane, već i neophodnošću eliminisanja pesticida, nečistoća i toksina iz spoljašnjeg okruženja i hrane. Dodatno opterećenje stvara stres, brz ritam života i manjak vežbanja. Nepravilan rad organizma može uzrokovati tegobe kao što su umor i pospanost, ali i veće probleme, poput depresije, preranog starenja itd.

Postavlja se pitanje kako uopšte provesti detoksikaciju organizmu? Postoji više načina, a najbolje je prirodnim putem kojima pomažu čista voda, vežbanje i svež vazduh.

Tokom zime na meniju smo imali uglavnom tešku hranu zbog čeka nam je početkom proleća potreban neki vid detoksikacije. Najlakši način za detoksikaciju je da se polako počne sa izbacivanjem pečene i pržene hrane, a sve to lepo zameniti sa što više supa, raznovrsnog povrća. Voće je najbolji antioksidans pa ga zato slobodno konzumirajte u neograničenim količinama.

Unos tečnosti je takođe bitna faza u procesu čišćenja organizma, zato više vode, sokova(nema potrebe da ih se odričete, ali i ne preterujte). Sokove možete popiti toliko da zadovoljite potrebe organizma za slatkim, ukoliko želite da utolite žeđ radije uzimajte običnu vodu. Ukoliko imate mogućnosti radije pijte sveže pripremljene sokove od voća i povrća.

Kako biste osveženi i poletni dočekali predstojeće dane koristite sledeće namirnice:

Zeleni čaj: ima izvrstan detoksikacijski efekat i odličan je antioksidant. Uz to daje i osećaj sitosti.

Limun: Vitamin C je ujedno poznat kao vitamin detoksikacije uz pomoć kojeg ćete lakše razgraditi toksine

Zeleno povrće: odličan je saveznik u detoksikaciji same jetre. Jedite ga sirovog, kuvano, kako god vi želite.

Beli luk: njega možete uzimati uz sve namirnice. Odličan je za srce i stimulira proizvodnju enzima.

Cvekla: sadrži jedan od glavnih detoksikacijskih enzima, a odlična je i za pročišćavanje krvi u organizmu.

Pored navedenih stvari, ukoliko razmišljate o čišćenju organizma ne zaboravite saunu.  Sauna je jednostavan i ugodan način čišćenja od toksina. Ona daje odlični rezultat ne samo kod detoksikacije organizma. Hiljadama godina ljudi koriste saunu kao zdrav i efikasan način brige o zdravlju.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!