Wednesday, July 17, 2024
HomevestDODELJENE DIPLOMACY&COMMERCE NAGRADE MAGAZIN PROSLAVIO ŠESTI ROĐENDAN

DODELJENE DIPLOMACY&COMMERCE NAGRADE MAGAZIN PROSLAVIO ŠESTI ROĐENDAN

Magazin Diplomacy&Commerce, sindikacija londonskog The Economist časopisa, proslavio je svoj 6. rođendan u četvrtak 31. marta u hotelu Mona Plaza u Beogradu.

 

Na događaju su uručene i DIPLOMACY&COMMERCE NAGRADE pojedincima, kompanijama i organizacijama koji se ističu u humanitarnom radu, CSR-u, održivom poslovanju i zelenim projektima, digitalizaciji i biznis inovacijama, razvoju umetnosti i kulture, kao i unapređenju bilateralne saradnje, privrednog ambijenta, uslova poslovanja i društva u celini. Diplomacy&Commerce nagrade su dodeljene u ukupno dvanaest kategorija, Članovi žirija su bili Marko Čadež predsednik PKS ujedno i predsednik žirija, kao i predstavnici deset bilateralnih komora i asocijacija u Srbiji.

 

Nagrade su osvojili MK Group za najbolju društveno odgovornu kompaniju, za projekat podrške zdravtsvenim radnicima i ustanovama tokom pandemije. Nestle Adriatic kompanija je za projekat doniranja hrane i doprinos borbi protiv siromaštva osvojila nagradu za najbolju društveno odgovornu kampanju. Tijana Palkovljević, upravnica Galerija Matice srpske je primila nagradu za doprinos razvoju umetničkog stvaralaštva i očuvanju kulturne baštine. Nagrada za humanitarnost otišla je u ruke Generali Osiguranje Srbija, za projekat  “The Human Safety Net”, dok je UniCredit banka sovojila nagradu za zelene projekte i održivi razvoj. Svetski lider u inovacijama, kompanija ABB je primila nagradu za biznis invoacije i digitalne transformacije.

 

Nagrada za unpređenje  uslova za poslovanje i privrednog ambijenta dodeljena je Savetu stranih investitora, a za unapređenje bilateralne saradnje Privrednoj komori Srbije. Posebna nagrada za doprinos razvoju zelenih projekata i održivosti pripala je kompaniji Heineken Srbija, dok je za doprinos razvoju lokalne samouprave i zajednice nagradu primila Coca-Cola sistem u Srbiji. Erste Banka je nagradjena za projekat razvoja finansijske pismenosti društva. Kruna događaja bila je uručenje nagrade za doprinos razvoju društva u celini Brankici Janković, Poverinici za zasštitu ravnopravnosti Republike Srbije.

 

Proslavi su prisustvovali brojni gosti, predstavnici Vlade Srbije, diplomatskog kora, političkog, kulturnog i javnog života Srbije.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!