Thursday, July 18, 2024
HomeTechnolifeDigitalizacija PoslovanjaVeritas redefiniše zaštitu podataka u oblaku pokretanjem Cloud Scale tehnologije

Veritas redefiniše zaštitu podataka u oblaku pokretanjem Cloud Scale tehnologije

Veritas Technologies, lider u upravljanju podacima u multi-cloud okruženjima, danas je najavio najnoviju verziju NetBackup-a™ koju pokreće Cloud Scale tehnologija, sledeća generacija vodeće NetBackup arhitekture, koja čini osnovu za autonomno upravljanje podacima i zaštitu podataka u velikoj razmeri, unutar okruženja višestrukih oblaka (multi-cloud) .

 

NetBackup 10 obezbeđuje temelj za autonomno upravljanje podacima

Savremena infrastruktura podataka sve više uključuje lokalne resurse, hostovane usluge i SaS aplikacije od više dobavljača javno dostupnih IT oblaka. Ovaj multi-cloud pristup stvara nove izazove upravljanja podacima, uključujući neočekivane troškove, operativnu kompleksnost i povećanu podložnost sajber napadima.

Tehnologija skaliranja oblaka

Veritas Cloud Scale tehnologija koristi vodeće veb-skejl IT tehnologije i tehnike za obezbeđivanje veće agilnosti i efikasnosti oblaka, uz istovremeno omogućavanje elastičnog, automatski dimenzionog (skaliranog) upravljanja podacima.

Cloud Scale Technology stvara temelj ne samo za nove funkcije isporučene u sklopu NetBackup 10 rešenja, već i za Veritasovu strategiju transformacije zaštite podataka isporučivanjem autonomnog upravljanja podacima, predstavljeno je na firminom događaju “Conquer Every Cloud 2022”. Veritas planira za budućnost u kojoj je njena tehnologija u stanju da autonomno alocira, optimizuje i popravlja usluge upravljanja podacima, istovremeno omogućavajući krajnjim korisnicima da uključe samouslužnu zaštitu i oporavak podataka, oslobađanje IT osoblje, kako bi se ono moglo posvetiti strateškim i transformacionim aktivnostima.

Rendi Kerns, viši strateg i analitičar u Evaluator grupi, rekao je: “Upravljanje podacima preduzeća mora da se transformiše kako bi zadovoljilo potrebe multi-cloud infrastruktura gde klijenti drže svoje kritične podatke. Rezultati transformacije upravljanja podacima su niži ukupni troškovi posedovanja (TCO) i poboljšani povraćaj investicija (RoI). Kao osnova za Veritosovu mapu puta ka autonomnom upravljanju podacima, tehnologija Veritas Cloud Scale omogućava tu transformaciju.”

NetBackup 10

Pogonjen Cloud Scale tehnologijom, NetBackup 10 je prvo rešenje za upravljanje podacima koje je optimizovano za oblak i za skaliranje, koje primenjuje tehnologije veb-skejl tehnologiju i automatizaciju kako bi pružilo isplativije, efikasnije i sigurnije upravljanje podacima u okruženjima s više oblaka (multi-cloud).

Snižen TCO kroz cloud-optimizaciju

NetBackup 10 ima funkcionalnosti poboljšanog skladištenja podataka u okruženjima s više oblaka i orkestriranog grupisanja, uključujući duboku podršku za Amazon Web Services i proširenu podršku za Microsoft Azure, kako bi se smanjili troškovi skladištenja rezervnih kopija za do 95%.

Vodeće usluge deduplikacije NetBackup-a su unapređene kako bi se dodatno umanjio njegov otisak u oblaku, dok usluge elastičnog računarstva u okruženjima s više oblaka pružaju tačnu razmeru kapaciteta koji su potrebni preduzećima u pravo vreme, dodatno smanjujući troškove.

Uz podršku za sve glavne Kubernetes distribucije, NetBackup 10 sada obezbeđuje oporavak za više oblaka i na više platformi, omogućavajući korisnicima da povrate podatke koje žele bilo kojoj Kubernetes distribuciji.

Povećana efikasnost kroz pojednostavljene, automatizovane operacije

NetBackup SaaS zaštita sada je integrisana s NetBackupom 10 kako bi korisnicima omogućila pregled njihove celokupne imovine  za zaštitu podataka s jednog mesta, a u svrhu upravljanja i usklađenosti.

NetBackup 10 uključuje novu potpuno integrisanu osnovnu verziju NetBackup IT Analyticsa bez doplate, od ranije poznatu kao Veritas APTARE, za pružanje sveobuhvatne analitike i izveštavanja baziranih na veštačkoj inteligenciji (AI) koja pojednostavljuje usluge zaštite podataka i ublažava rizike.

NetBackup 10 sadrži novo automatizovano otkrivanje i zaštitu za više radnih opterećenja “platforme kao usluge”, uključujući Apache Cassandru, sve glavne Kubernetes distribucije i Microsoft Azure Managed SQL i Azure SQL.

Poboljšana otpornost na rensomvere kroz integrisano skeniranje zlonamernog softvera

NetBackup sada pruža automatsko skeniranje zlonamernog softvera (malvera) tokom sigurnosnog kopiranja (bekapovanja) i pre vraćanja, kako bi se osigurao oporavak podataka bez infekcije

NetBackupova već dovoljno moćna detekcija anomalija bazirana na AI-u, sada može automatski pokretati skeniranje malvera. Ova kombinacija usluga otkrivanja rensomvera u NetBackupu 10 pruža preciznu fleksibilnost koja omogućava brzu restauraciju čistih podataka

NetBackup 10 proširuje podršku za nepromenjivo čuvanje, uključujući Microsoft Azure Blob Storage.

Da biste saznali više o tome šta je Veritas najavio, posetite mikrosajt događaja za opcije ponovnog reprodukovaja na ovom linku

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!